COVID 19- Restrictii de calatorie in Europa si Intreaga Lume


COVID 19- Restrictii de calatorie in Europa si Intreaga Lume


Situația globală privind noul focar de coronavirus sau COVID-19 este foarte dinamica, iar informatii precum - restrictiile de circulatie impuse de diverse state   se schimba de la oră la oră.

Pentru pasagerii care vor sa intre in tara, din 15.03.2020 s-a stabilit 
- izolare la domiciliu 15 zile pentru toti cei care vin din tari care au mai mult de 500 de persoane infectate cu coronavirus/ SARS-CoV-2. Masura se impune tuturor celor care sosesc in Romania incepand cu 15.03.2020, ora 21.00.

Lista oficiala o puteti vizualiza aici - Institutul National de Sanatate Publica Romania:  https://cnscbt.ro/ 



Notam mai jos cele mai recente restrictii ce afecteaza pasagerii romani care calatoresc in afara granitelor in perioada urmatoare. Lista oficiala, actualizata, o puteti verifica aici




Ultimele restrictii impuse:

Restrictii de circulatie catre Spania
Ca urmare a restrictiilor impuse de autoritatile romane, in vederea limitarii pandemiei COVID-19, incepand cu 19 martie 2020 se  suspenda operarea catre toate destinatiile din Spania. 
Toti pasagerii afectati de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a calatoriilor fara penalizare sau rambursarea integrala a biletelor/tronsoanelor neutilizate.



Restrictii de circulatie catre Thailanda
Cetățenii romani  nu mai pot obține viza on arrival. Dosarul de viza trebuie depus la Ambasada Thailandei si viza trebuie luata din tara, inainte de plecare. 


Restrictii de circulatie catre Polonia 
Restrictiile de calatorie reprezinta o masura pentru a reduce raspandirea pandemiei de COVID-19. Incepand cu ora 00:00 locala, pe 15 martie 2020, niciunui cetatean strain nu i se va mai permite sa intre in Polonia, iar cetatenii polonezi care sosesc de peste hotare vor fi plasati in carantina.


Restrictii de circulatie catre Norvegia
Incepand cu data de 12 Martie 2020, Guvernul Norvegian a decis implementarea unui nivel de carantina pentru toti pasagerii ce sosesc in Norvegia, exceptie facand cei din tarile nordice. Toti pasagerii vor intra intr-o carantina de 14 zile, acest aspect nefiind negociabil.



Restrictii de circulatie catre Danemarca
Guvernul danez a decis, vineri, 13 martie 2020, să închidă temporar toate frontierele daneze începând de sâmbătă, 14 martie 2020, la 12:00 (GMT + 1). Acest lucru înseamnă că, după această data, pasagerilor li se va permite intrarea in țară numai dacă îndeplinesc urmatoarele condiții:
1. Sunt cetățeni danezi și pot furniza un pașaport danez sau un alt document de călătorie valabil.
2. Sunt cetățeni UE, cu documente de călătorie valide, locuiesc în Danemarca și pot furniza / prezenta un card de securitate socială danez. (Gult sygesikringsbevis el. Sundhedskort)
3. Sunt cetățeni ai țărilor terțe, cu documente de călătorie valide și cu permis de ședere danez4
4. Sunt cetățeni străini care călătoresc cu un scop în Danemarca, (de exemplu)
• Vizitează un membru de familie cu o afecțiune intr-un stadiu critic sau în ultimul stadiu
• Participă la o înmormântare
• A fost apelat în instanță
• Exercită drepturi legale de vizitare a unui minor
• Este un tutore legal al unui minor
• Se află într-un tratament ce nu poate fi întrerupt
• Lucrează în Danemarca și poate prezenta documentația necesară
• Este pasager în tranzit sau cu zboruri in conexiune și care poate furniza / prezenta bilet valabil pentru următoarea destinație, care trebuie să fie non-domestică.
• Sunt pasageri care pot furniza documentație pentru parcarea vehiculului pe aeroportul din Copenhaga și care au nevoie de vehicul pentru continuarea călătoriei din Danemarca (de exemplu, în Suedia)

Aceste reglementări, biletele 1-4, se aplică pentru toți pasagerii care sosesc dintr-o destinație Schengen sau o destinație nonSchengen. 

Toți pasagerii care nu se aplică la cele de mai sus, 1-4, li se va refuza intrarea. Cele de mai sus nu includ zboruri interne și zboruri din Insulele Feroe și Groenland



Restrictii de circulatie catre Israel 
Autoritatea pentru Populație și Imigrare din Israel refuză intrarea în Israel a oricărui pasager care nu este cetățean israelian sau rezident, cu excepția:

• Pasagerilor care au o aprobare specifică de intrare de la Autoritatea pentru Populație și Imigrări sau de la Ministerul Sănătății
• Pasagerilor străini care vor rămâne în Israel mai mult de 14 zile și care pot furniza adresa și numărul de telefon ale unei persoane din Israel care le va asigura carantina la domiciliu, în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății din Israel.
Va informam pe aceasta cale ca in urma deciziei Autoritatii pentru Populație și Imigrare din Israel – Blue Air a decis anularea zborurilor dinspre si catre Israel pana pe data de 26 Martie 2020 inclusiv.



Restrictii de circulatie catre Cipru
Măsuri anunțate de președintele Republicii Cipru, Μr Nicos Anastasiades, cu privire la combaterea Coronavirusului:
Începând cu data de 15 martie, pentru o perioadă de 15 zile în prima fază, interzicerea intrării oricărui cetățean - indiferent de naționalitate - care nu se încadrează în următoarele categorii:

- Cetățeni ciprioti.
- rezidenți legali în Republica Cipru.
- resortisanți europeni sau resortisanți ai țărilor terțe care lucrează în Republica.
- Cetățenii țărilor care se află într-un serviciu sau misiune diplomatică desemnată în temeiul convențiilor bilaterale sau internaționale.
- Cazuri individuale de resortisanți europeni sau resortisanți ai țărilor terțe pentru obligații profesionale inevitabile, cu condiția ca autorizația relevantă să fi fost obținută de la Ministerul - competent.
- Cetățeni europeni sau din țări terțe care participă la instituții de învățământ din Republica Cipru.
B. În ceea ce privește punctele de trecere dintre zonele libere și cele ocupate, intrarea va fi permisă numai persoanelor care intră în următoarele categorii:
- Cetățeni ciprioți, ciprioți greci și ciprioți turci.
- rezidenți legali în zonele libere.
- Cetățenii țărilor care se află într-un serviciu sau misiune diplomatică desemnată în temeiul convențiilor bilaterale sau internaționale.
Fac apel la toți ciprioții să utilizeze punctele de trecere atunci când este absolut necesar.’’

Restrictii de circulatie catre Italia

 Toate zborurile dinspre și către Italia sunt interzise
• Pasagerii care nu sunt cetațeni sau rezidenți români și care au originea călătoriei lor (inclusiv tranzitul prin alte țări) în: Italia, Iran, China sau Coreea de Sud, nu sunt acceptati să intre în România și sunt returnați la stația de origine;
• Rezidenții / cetățenii români care au originea călătoriei, ( inclusiv tranzitul prin alte țări) în: Italia, Iran, China sau Coreea de Sud, completează formularul de Declarație înainte de sosirea la destinație și îl înmânează poliției de frontieră; aceștia vor fi supuși procesului de carantină sau izolare, la sosirea în România.



SOURCE AND TAGS