Coronavirus Vacanta Turcia


Coronavirus Vacanta Turcia


Actualizare 29.07.2020


Turcia a intrat pe lista verde COVID-19.

Se poate calatori in Turcia fara test COVID-19 iar autoritatile turce vor efectua teste intr-un mod aleatoriu. De asemenea, turitii romani care calatoresc in Turcia nu trebuie sa intre in izolare la intoarcerea in tara conform listei actualizate de catre Institutul National de Sanatate Publica.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.


Institutul National de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la întoarcerea în România. Republica Turcia nu se mai află în categoria țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat. Lista a intrat în vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00 și poate fi consultată aici (click): Lista Galbena


SOURCE AND TAGS