Coronavirus - Masuri de siguranta implementate in Grecia


Coronavirus - Masuri de siguranta implementate in Grecia

Ministerul Turismului din Grecia a lansat protocoalele de sanatate care urmeaza sa fie aplicate in hoteluri pentru redeschiderea si buna functionare a acestora in conditiile pandemiei Covid-19.

Toate hotelurile sunt obligate  sa colaboreze cu un medic pentru prestarea de servicii medicale de prim ajutor, precum si pentru testarea si gestionarea cazurilor suspecte de Covid – 19 (persoanele care au fost expuse direct la virus si / sau prezinta simptome: febra, dificultati de respiratie, tuse uscata).

Instructiunile sunt generale si orientative iar hotelierii le pot personaliza tinand cont de specificul unitatii de cazare. Planurile de masuri pot suferi modificari in functie de deciziile politice luate ulterior.


Masuri de siguranta CAZARE, Grecia
    - Completarea fisei de check-in se va face de catre receptioner, datele fiind furnizate de catre client. Acesta din urma, va trebui sa semneze.
    - Instalare covorașe dezinfectante și dispozitive cu gel dezinfectant la intrările principale.
    - Instalare dispozitive cu dezinfectant la recepție, lifturi și alte zone publice din hotel.
    - Pentru păstrarea distanței sociale recomandate, unde este posibil se vor asigura culoare prestabilite în zonele aglomerate și vor fi marcate locurile de așteptare la recepție, lifturi și restaurant.
    - Se recomandă evitarea utilizării ascensoarelor decât atunci când acest lucru este necesar.
    - Prelungirea obligatorie a duratei de check-out și check-in între sejururi (check out până la 11:00 și check-in de la 15:00), astfel încât camerele să poată fi curățate, dezinfectate și aerisite complet prin ventilație naturală.
    - În unele unități de cazare va fi  interzis accesul sau vizitele persoanelor străine


Masuri de siguranta PERSONAL HOTELIER, Grecia
    Toți membrii personalului trebuie să fie instruiți cu privire la modul în care se transmite noul coronavirus ce cauzeaza Covid-19 și cu privire la practicile de curățare și dezinfectare a spațiilor identificate cu risc de contaminare. Totodată, aceștia vor fi obligați să respecte regulile de igienă pentru a evita transmiterea virusului (spălarea frecventă a mâinilor, evitarea strângerilor de mână, distanțarea fizică, evitarea contactului mâinilor cu față).
    Toți membrii personalului vor purta echipament personal de protecție (mască și mănuși) iar starea lor de sănătate va fi monitorizată zilnic.



Masuri de siguranta RESTAURANTE, Grecia
    Unde este posibil, accesul la restaurant se va face pe o singură intrare, mesele vor fi amplasate la o distanță de 1,5- 2 metri între ele și numărul de persoane la o masă va fi limitat la 4-6 (în funcție de dimensiunea familiei), iar bufetul poate fi amplasat în mai multe zone, pentru a se evita aglomerarea spațiului.
    Personalul care va servi la bufet va purta măști și mănuși de protecție și va înmâna preparatele selectate de oaspeți, tacâmurile și vesela, pentru a evita atingerea lor de mai multe persoane.
    În cazul în care, numărul oaspeților va fi mai mare decât capacitatea maximă admisă în restaurant, respectând distanța impusă, este posibil să se stabilească anumite intervale orare în care se va lua masa, pe serii, în funcție de preferințele turiștilor communicate încă de la momentul cazării. Spre exemplu, la micul dejun acesta va putea fi servit în 2 serii: 07:30 – 09:00, 09:30 – 10:30.
    În unele cazuri meniul de bufet suedez specific conceptului all-inclusive poate fi inlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă, conceput astfel încât turistul să aibă minimă interacțiune cu personalul de servire.
    În pauza dintre seriile de servire se vor dezinfecta mesele, scaunele, aparatele din restaurant (aparate cafea, aparate prăjit paine etc.).



Masuri de siguranta privind CURATENIA (Camere si zone publice)
    Se vor dezinfecta constant toate punctele de contact (chei, mânere, balustrade, întrerupătoare, robineți, blaturi, butoane lift, cartele acces cameră, meniuri din restaurant etc.).
    Cu aprobarea prealabilă a oaspetelui, curățenia și dezinfectarea camerelor se va efectua doar la check-in/check-out, iar schimbul de lenjerie și menajul se vor efectua doar la cerere. Posibilitatea de a face menajul zilnic rămâne valabilă, pentru oaspeții care solicită astfel.
    Este recomandat ca telecomenzile TV și climatizare să fie acoperite cu huse de unică folosință.
    Recomandăm evitarea pe cât posibil a utilizării aerului condiționat.


Masuri de siguranta la PISCINA in Grecia
    La piscină și la plajă șezlongurile vor fi igienizate după fiecare utilizare și se vor aplica măsuri de distanțare socială (minim 2 m distanță între șezlonguri)
    Sunt autorizate să funcționeze doar piscinele situate în spații exterioare, se aplică masuri de distanțare socială. Experții în Sănătate Publică  au afirmat faptul că datorită cantității de clor noul coronavirus nu trăiește în apa din piscine. Totodată, specialiștii afirmă că este aproape imposibil ca virusul să se dezvolte în apa sărată a oceanelor și a mărilor.
    Programul de divertisment va suferi modificări și va fi adaptat astfel încât să fie respectate condițiile de distanțare socială.
    Nu se va impune purtarea măștii în spațiile exterioare precum și la plajă dar se recomandă distanțarea socială.


Masuri de siguranta privind LOCURILE DE JOACĂ si CENTRELE SPA in Grecia
    Trebuie evitată supraaglomerarea și se aplică reguli de distanțare socială.


SOURCE AND TAGS