Coronavirus - Masuri de preventie si igienizare in Aeroportul Otopeni


Coronavirus - Masuri de igienizare si preventie in Aeroportul Otopeni

Aeroportul Internațional Henri Coanda a comunicat masurile ce vor intra in vigoare incepand cu data de 15 mai 2020, pentru a evita raspandirea cazurilor de COVID-19.



Patreaza contactul cu agentia sau cu operatorul aerian pentru informatii privind zborul dvs. In aceasta perioada zborurile pot suferi modificari sau anulari cauzate de evolutia pandemiei de Coronavirus.

In cazul in care zborul dvs sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor), procedura este urmatoarea:

- veti fi informat pe email ca zborul este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
- se vor face demersurile necesare la companiile aeriene pentru rambursarea biletelor prin voucher valoric
- transmitem catre client optiunile ofertite de catre companiile aeriene


Recomandari de conduita inainte de zbor
Aeroportul Otopeni a implentat o serie de masuri privind siguranta pasagerilor din cauza pandemiei. Statia de autobuz si peronul de debarcare pentru taxi si autoturisme au fost mutate. Incepand cu 15 mai, accesul autoturismelor in parcarea Plecari se face pe un flux modificat. Aceste modificari sunt semnalizate in mod vizibil.

Pentru ca lucrarile la conexiunea feroviara cu Gara de Nord continua, circulatia masinilor in zona aeroportului este deviata. Se preconizeaza ca lucrarile se vor incheia in toamna acestui an.

Pasagerii trebuie sa se prezinte in aeroport cu 3 ore inainte de ora zborului. La sosirea la aeroport, pasagerii vor cobori din autobuz/taxi/masina la distanta fata de terminal, dupa care vor fi indrumati catre corturi de asteptare.

Toti pasagerii vor fi obligati sa poarte masti de protectie si sa pastreze distanta de un metru fata de celelalte persoane. Mastile pot fi achizitionate si din aeroport, insa este recomandat sa porti masca si pe drumul catre aeroport. Cel mai bine e sa ai si cateva masti de rezerva, ca sa le poti schimba la cateva ore.


Accesul in aeroport
Din corturile de asteptare, pasagerii vor pleca in grupuri organizate, indrumati de catre personalul aeroportului. Grupurile vor fi formate in functie de destinatie si ora zborului.

Accesul in terminalul de pasageri este permis doar pentru pasageri (nu si pentru insotitorii acestora), care vor fi nevoiti sa pastreze distanta de un metru, respectand indicatiile autocolantelor de pe podea.

Nu se permite stationarea in zona publica a terminalului de pasageri, motiv pentru care au fost indepartate toate banchetele.

Directia de Sanatate Publica va lua temperatura fiecarui pasager, iar cei care au o temperatura ridicata vor fi consultati separat.

Magazinele si restaurantele din incinta aeroportului vor functiona conform reglementarilor nationale in vigoare.


Check-in-ul, controlul de securitate si controlul pasapoartelor

Se recomanda efectuarea check-in-ului online pentru toate companiile aeriene care ofera aceasta posibilitate.

Check-in-ul, controlul de securitate si controlul pasapoartelor se vor desfasura pe un flux normal, insa toti pasagerii vor fi obligati sa pastreze distanta de 1 metru fata de cei din jur si sa poarte masca de protectie.


Imbarcarea in avion
In zona de imbarcare vor pastra in continuare distanta de 1 metru fata de celelalte persoane si vor purta o masca de protectie.

Autobuzele cu care este realizat transferul pasagerilor din terminal catre avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

Indiferent de tipul de imbarcare (autobuz/burduf), pasagerii vor intra in avion se va face incepand cu randul cel mai indepartat fata de usa avionului.


Debarcarea din avion
Pentru a evita aglomerarea, debarcarea din avion se va face incepand cu randul de langa usa, continuand cu randurile urmatoare. Temperatura pasagerilor va fi verificata cu ajutorul unor termoscanere.

Pastrarea distantei de 1 metru si purtarea mastii sunt obligatorii. Accesul in terminalul de sosiri este permis doar pasagerilor. Alte persoane decat pasagerii vor putea intra in terminal doar daca au motive justificate precum accesul la toaleta, accesul la supermarket sau achizitia biletelor de avion.

Pe intreg traseul pe care il parcurg in aeroport, pasagerii vor intalni dispensere cu solutii dezinfectante, pe care sunt incurajati sa le utilizeze de fiecare data cand ating diverse obiecte din aeroport, si mai ales dupa efectuarea controalelor.

Pentru siguranta tuturor persoanelor care intra in incinta, Aeroportul Henri Coanda/Otopeni va fi dezinfectat de 10 ori/zi.


SOURCE AND TAGS