COVID 19 - Cine trebuie sa stea in carantina?


Cine trebuie sa stea in carantina?

Daca te intorci in Romania din zona rosie de transmitere a Coronavirus, vei intra in carantina timp de 14 zile, in spatii special amenajate, imediat dupa revenirea in tara. Masura se aplica tuturor persoanelor.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica din Romania, urmatoarele regiuni si localitati fac parte din zona rosie:

Rep Populara China – regiunea Hubei
Italia – intreaga tara
Coreea de Sud – Daegu (oras) si Cheongdo (judet)
Iran – intreaga tara

Daca te intorci in Romania din regiuni desemnate zona galbena de transmitere a Coronavirus, vei intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, imediat dupa revenirea in tara. In aceasta perioada, vei fi monitorizat de catre persoanele autorizate de sanatate publica, prin intermediul medicului de familie. Auto-izolarea la domiciliu se aplica si membrilor familiei care locuiesc in acelasi domiciliu. Sunt trecute in zona rosie toate tarile cu peste 500 de cazuri confirmate de coronavirus. 

Potrvit Institutului National de Sanatate Publica din Romania, urmatoarele regiuni fac parte din zona galbena a transmiterii Coronavirus:

Austria
Belgia
Coreea de Sud Restul tarii
Danemarca
Elvetia
Franta
Germania
Japonia
Marea Britanie
Norvegia
Olanda
Rep Populara China Restul tarii
Spania
Statele Unite ale Americii
Suedia

Iesirea din carantina dupa perioada de 14 zile se va face dupa efectuarea a doua teste negative pentru Coronavirus efectuate intr-un interval de minimum 24 de ore. Daca intri in carantina ai dreptul la concediu medical.

Lista a fost actualizata pe 15.03.2020.  ora 20:00


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare