Circuit Iordania - Documente necesare

  • Ana
  • /
  • 17 septembrie 2019


Foarte important pentru turistii inscrisi pe Circuit IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert

Cetățenii români care doresc să călătorească în Iordania trebuie să fie în posesia unei vize, iar valabilitatea pașaportului să fie de cel puțin 6 luni. 
Nu sunt acceptate pasapoarte simple temporare (cele valabile 1 an). 
Nu sunt acceptate cartile de identitate. 

Colegii nostri din Iordania pregatesc documentele de viza anterior sosirii noastre, ceea ce face ca procedura sa fie foarte simpla. Ofiterul verifica pasaportul si aplica in pasaport la sosire.  Dureaza, in medie, 30 - 40 de minute pentru intregul grup. 


Aceasta este viza colegei noastre Ana, care se ocupa de rezervari.





Cost viza - este inclusa/ gratuita
Pentru grupuri organizate, rezervare prin companii de turism iordaniene, viza este oferita gratuit de statul iordanian. Pentru calatorii individuale, viza se obtine la frontieră, inclusiv la Aeroportul Internațional "Queen Alia" Amman - contra cost (40 dinari iordanieni - aprox. 56 USD).


Nu este obligatorie, dar este recomandata, asigurarea medicale.
Nu sunt necesare vaccinuri. 

Copiii minori pot calatori doar: 
a) insotiti de ambii parinti; 
b) insotiti de unul dintre parinti care să detina acordul notarial al părintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); 
c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar în original si acordul notarial al ambilor parinti.


Restrictii legate de pandemie/ COVID



RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Procedura de intrare în Iordania prin punctele vamale terestre poate fi consultată pe pagina de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/.


Începând cu data de 1 martie 2022, autoritățile iordaniene au eliminat obligativitatea testării tip PCR pentru COVID-19.


De asemenea, accesul pe teritoriul Iordaniei este permis fără a fi necesară prezentarea dovezii privind vaccinarea.

 

Persoanele care călătoresc în Iordania, vaccinate sau nevaccinate, au următoarele obligații:

  •     să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/. Codul QR este obligatoriu pentru îmbarcare. Copiii cu vârsta de până la 5 ani și pasagerii aflați în tranzit sunt exceptați de la această măsură.
  •     să dețină o asigurare medicală de călătorie, care să fie valabilă, cu excepția pasagerilor care călătoresc în scopuri medicale. De asemenea, sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unei asigurări medicale de călătorie deținătorii codului QR diplomatic și membrii de familie ai acestora.

 

În cazul testării pozitive pentru COVID-19, se aplică măsura izolării la domiciliu pentru o perioadă de 5 zile, fără a fi necesară repetarea testului la finalul perioadei de carantină.


Așadar, documentele necesare pentru călătoria în Iordania:
Vacanțe frumoase!





SOURCE AND TAGS