Cele mai frumoase plaje din Skiathos

  • Ioni
  • /
  • 27 mai 2021


Cele mai frumoase plaje din Skiathos



Insula Skiathos are o arie de numai 49.9 km² si peste 60 de plaje, cele mai multe cu nisip fin. Puteti gasi si mici plaje private de-a lungul insulei care sunt semnalizate corespunzator. Puteţi alege pentru înot o plajă liniştită sau una cosmopolită, una mai largă sau una mai mică. Va puteti bucura de drumetii in padurile de pini sau plimbari cu bicicleta pe poteci incantatoare.

Plajele din partea de sud si est au nisip fin si intrare lina in apa, majoritatea au facilitati pentru sporturi nautice si sunt marginite de paduri de pini.

Frumuseţea insulei Skiathos este impresionanta si fermecatoare din primul moment in care o zariti, indiferent daca ajungeti cu vaporul sau cu avionul.

 Cere oferta personalizata pe whatsapp - Ana 


Plaja Koukounaries

Plaja Koukounaries este cea mai cunoscuta plaja de pe Insula Skiathos. Plaja este amplasata in Golful Tzanerias, in partea de sud-vest a insulei Skiathos si are o lungime de aproximativ 1.5 Km. Puteti ajunge cu masina sau cu autobuzul, distanta de la capitalei insulei, Skiathos Town, pana la plaja este de 13 km.

Plaja Koukounaries intra in Top 10 Cele mai Frumoase Plaje din Europa conform ghidurilor de calatorie. Este o plaja cu nisip fin, marginita de o frumoasa si racoroasa padure de pini cu statut de arie protejata. Amenajarea plajei Koukounaries a fost supravegheata indeaproape de Organizatia Nationala de Turism din Grecia oferind astfel servicii de cea mai buna calitate.


Apa Marii Egee este foarte limpede si albastra iar mirosul de pin si apusurile spectaculoase certifica frumusetea de exceptie a plajei Koukounaries. Insula Skiathos este destinatia perfecta pentru vacanta de vara, fie ca va doriti relaxare la plaja sau o vacanta activa in Grecia. Pe plaja puteti inchiria sezlonguri si umbrele sau puteti veni cu prosopul in zonele special amenajate. In plus, langa plaja veti gasi un centrul de echitatie unde copiii se pot plimba cu poneii.

Zona Koukounaries este cautata in special de familiile cu copii deoarece nu are o viata de noapte activa si este ideala pentru turistii care prefera serile linistite.



Cazari recomandate in Koukounaries:


Hotelul Skiathos Palace este cel mai mare resort din Insula Skiathos. De pe terasele acestui hotel se deschid probabil cele mai frumoase privelisti asupra golfului Koukounaries si a rezervatiei naturale Strofilia. Statia de autobuz se afla in dreptul hotelului astfel turistilor le este foarte usor sa viziteze orasul Skiathos aflat la o distanta de 12 Km. Hotelul Skiathos Palace este amplasat sus pe deal si ofera o panorama spectaculoasa dar este potrivit si pentru persoanele cu mobilitate redusa deoarece ofera transfer gratuit la plaja, la fiecare 15 minute in intervalul 11:00 - 18:00.



Hotelul Mandraki organizat ca un sat de vacanta, renovat in 2007 si construit intr-un cadru natural incantator, fiind inconjurat de gradini si arbori de pin. Este unul din cele 2 hoteluri boutique ale insulei si este situat la 12 km de orasul Skiathos, in apropierea unui lac cu apa sarata declarat rezervatie naturala si protejat ca atare de municipalitatea din Skiathos.

Hotelul are o amplasare ideala langa 5 plaje. Cunoscuta plaja Koukounaries se afla la 350 metri, plaja Agia Eleni renumita pentru cel mai frumos apus de soare din insula se afla la 400 metri, plaja Banana recomandata pentru distractie, muzica si dans se afla la 10 minute distanta, plaja Ambelakia poate fi accesata in 15 minute, iar la plaja Mandraki se poate ajunge cu masina sau pe jos strabatand o padure de pin in aproximativ 20 de minute.


Hotelul Panorama 4* este pozitionat in zona Koukounaries, foarte aproape de plaja cu acelasi nume. Datorita arhitecturii sale in forma de amfiteatru, hotelul ofera vedere catre lacul Koukounaries si padurea de pini din apropiere. Hotelul are o amplasare ideala, si anume langa 5 plaje. Cunoscuta plaja Koukounaries se afla la 350 metri, plaja Agia Eleni renumita pentru cel mai frumos apus de soare din insula se afla la 400 metri, plaja Banana recomandata pentru distractie, muzica si dans se afla la 10 minute distanta, plaja Ambelakia poate fi accesata in 15 minute, iar la plaja Mandraki se poate ajunge cu masina sau printr-o padure de pin in aproximativ 20 minute. Aeroportul se afla la 14 km distanta fata de hotel.


Hotelul are o amplasare ideala langa 5 plaje. Cunoscuta plaja Koukounaries se afla la 350 metri, plaja Agia Eleni renumita pentru cel mai frumos apus de soare din insula se afla la 400 metri, plaja Banana recomandata pentru distractie, muzica si dans se afla la 10 minute distanta, plaja Ambelakia poate fi accesata in 15 minute, iar la plaja Mandraki se poate ajunge cu masina sau pe jos strabatand o padure de pin in aproximativ 20 minute.


Vila recomandata de TourOperator!
Vila Alissia este o alegere foarte buna pentru familii ce doresc relaxare intr-un peisaj luxuriant, aproape de faimoasa plaja Koukounaries certificata cu Blue Flag pentru calitatea apei si a nisipului.



Vila recomandata de TourOperator!
Vila Alexis este o alegere foarte buna pentru familii pentru ca are acces la 5 plaje printre care faimoasa Koukounaries, iar vila este recent renovata.





Plaja Agia Paraskevi    

Plaja Agia Paraskevi este o plaja cu nisip fin si apa limpede si turcoaz. Are o intrare lina in mare si este recomandata in special pentru familii cu copii, fiind ideala chiar si pentru copiii mici. Plaja Agia Paraskevi amplasata in partea de sud a Insulei Skiathos, la 7 km de Skiathos Town. Se poate ajunge la Agia Paraskevi atat cu masina cat si cu autobuzul din Skiathos Town.

Plaja este amenajata si ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice si taverne traditionale.


Cazari recomandate in Agia Paraskevi:


Vila recomandata de TourOperator!

Vila Panos este o vila cocheta din Agia Paraskevi, aproape de plaja si perfecta pentru cuplurile de tineri. Vila se afla la doar 2 minute de plaja Agia Paraskevi, la 500 m de plaja Kolios si la 800 m de plaja Troulos. Orasul Skiathos este la o distanta de 6 km, iar statia de autobuz este la doar 30 m distanta, astfel turistii vilei pot accesa si celelalte plaje ale insulei. Transferul turistilor dureaza aproximativ 20 minute de la Aeroportul Alexandros Papadiamantis .


Hotelul Atrium este un hotel ideal pentru cupluri si indragostiti avand o priveliste superba. Pozitionarea hotelului Atrium este una deosebita, acesta situandu-se pe un deal cu vedere panoramica spre Marea Egee si la o distanta de 150 metri fata de plaja Agia Paraskevi. Hotelul a fost renovat in intregime in anul 2008, si are o arhitectura moderna construit ca un amfiteatru cu piscina in centru. Statia de autobuz numarul 16 se afla la 5 min de mers pe jos, iar o plimbare catre orasul Skiathos dureaza aproximativ 15 minute.


Hotel recomandat de TourOperator!

Hotelul Skiathos Princess este un hotel de lux, elegant ce face parte din lantul hotelier Santikos Collection, este ideal atat pentru familii cat si pentru cupluri situat pe o plaja superba cu nisip. Statia de autobuz numarul 16 este vis a vis de hotel, iar o plimbare cu autobuzul dureaza 15 minute catre oras dar si catre plaja faimoasa Koukounaries.
Plaja Agia Paraskevi este una dintre cele mai frumoase ale insulei, unde iubitorii desporturi nautice pot practica schi nautic, banana sau parasailling.
 

Hotel Arco 3*
Hotrelul Arco este amplasat in zona Agia Paraskevi, la 80 de metri de plaja. Hotelul a fost renovat in anul 2007 si are in imediata apropiere numeroase taverne, cluburi su baruri. Plaja Agia Paraskevi, pe care se afla si hotelul Princess, este una dintre plajele foarte frumoase ale insulei, cu nisip deosebit de fin, unde puteti practica activitati si sporturi nautice (schi, parasailling, banana). Statia de autobuz se afla la 20 metri distanta de hotel.




Plaja Agia Eleni

Plaja Agia Eleni este printre cele mai linistite locuri de pe Insula Skiathos. Amplasata in vestul insulei, plaja Agia Eleni este înconjurata de o padure de pini si ofera turistilor sansa de a vedea apusuri spectaculoase. Este o plaja amenajata si se pot practica sporturi nautice sau va puteti rasfata la beach barulul Agia Eleni Summer Beach. Chiar daca este o plaja mica, are o portiune organizata cu sezlonguri si umbrele.

Plaja Agia Eleni este ideala daca va doriti un loc linistit cu intrare lina in mare si ape limpezi si cristaline.

Puteti ajunge la Plaja Agia Eleni cu autobuzul (statia nr 24 din Koukounaria) si mergeti catre dreapta, la o plimbare scurta de parcarea plajei Koukounaries.

   
   

Plaja Kolios


Plaja Kolios este amplasata in partea de sud a Insulei, la 8 km de Skiathos Town. Este o plaja foarte frumoasa si linistita unde va puteti relaxa cu o bautura rece la una dintre cele doua taverne de pe plaja. Gasiti pe plaja si un minimarket de unde va puteti rasfata cu o inghetata racoritoare. Puteti ajunge aici fie cu masina, fie cu autobuzul din Skiathos Town.


Cazare in zona Kolios:

Avem cateva unitati de cazare recomandate in Kolios:

Vila recomandata de TourOperator!
Vila Albanis este optiunea perfecta pentru cei ce doresc sa se bucure de natura aproape de tavernele tipic grecesti. Vila este situata in zona Kolios, la 300 metri de plaja cu acelasi nume si la 6 kilometri de orasul Skiathos. Tot 6 kilometri aveti de parcurs si pana la celebra plaja Koukounaries. La 200 de metri este statia autobuzului cu care se ajunge in oras sau la renumita plaja Koukounaries.


Vila recomandata de TourOperator!

Vila Alexia este complet renovata si este alegerea optima ca si raport calitate / pret pentru familii sau grupuri de prieteni ce isi doresc sa se bucure de un cadru natural incantator. Vila Alexia este complet renovata si este situata intr-o zona linistita din Kolios, la aproximativ 500 m de plaja cu acelasi nume si la 6 km de orasul Skiathos. Tot 6 km aveti de parcurs si pana la celebra plaja Koukounaries, ambele pucte de interes fiind usor accesibile cu autobuzul ce opreste in statia aflata la doar 250 m distanta de vila.


Vila recomandata de TourOperator!

Vila Demetris are o amplasare ideala pentru cei care doresc o vacanta linistita, sa se indeparteze de agitatia cotidiana. Se afla la aproximativ 500 m de plaja Kolios si la doar cateva minute de statia de autobuz numarul 14. Vila are un amplasament ideal deoarece oaspetii pot porni in explorarea plajelor din apropiere, Agia Paraskevi si Troulos, cat si celebra plaja Koukounaries sau a orasul Skiathos, unde viata de noapte este ampla si diversa.




Plaja Lalaria

Plaja Lalaria este amplasata in partea de nord-est a Insulei Skiathos si este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Europa, fiind accesibila numai cu barca. Recomandam o croaziera la Plaja Lalaria unde veti fi surprinsi de stancile abrupte si albe si de culoarea impresionanta a apei. Imaginea emblematica a stancilor care formeaza un pod este probabil cel mai cunoscut peisaj din Insula Skiathos. Plaja este acoperita cu pietricele netede de diferite culori iar tarmul stancos este presarat cu pesteri.





Plaja Banana

Golful in care se afla Plaja Banana s-a numit initial Krassa dar plaja a primit numele Banana datorita formei asemanatoare cu o banana si pentru ca nudistii obisnuiau sa se stranga acolo. Plaja este impartita in doua, Banana Mica - plaja de nudisti si Banana Mare - o plaja foarte frumoasa cu acces general. Cele doua plaje sunt separate de o stanca uriasa.
Plaja Banana este cautata mai ales de catre turistii tineri, doritori de aventura si practicarea sporturilor nautice. Taverna de aici ofera o atmosfera foarte vesela si placuta.

Puteti ajunge la Plaja Banana cu autobuzul - din statia nr 25 din Koukounaries mergeti pe drumul care urca dealul, iar dupa 200 m faceti stanga prin livada de maslini. Este drumul care duce catre Resortul de lux - Elivi.




Plaja Mandraki

Plaja Mandraki era cunoscuta si sub numele de Portul lui Xerxes, după numele miticului conducator persan. Plaja Mandraki are dune de nisip fin si apa limpede, turcoaz. Aici gasiti unul dintre cele mai spectaculoase peisaje ale Insulei Skiathos si va puteti bucura de aerul curat, racoarea padurii de pini si un nisip foarte fin si matasos.


Puteti ajunge la Plaja Mandraki cu autobuzul - statia nr. 24 din zona Koukounaries (statia de la Hotelul Golden Beach). Trebuie sa mergeti catre nordul insulei, spre plaja Agia Eleni, apoi faceti dreapta si continuati pana la intersectia in care veti regasi indicatorul spre Mandraki.




Plaja Megali Ammos


Plaja Megali Ammos are o lungime de 1.2 km si este amplasata la 2.7 km de Skiathos Town. Plaja are o infrastructura turistica excelenta iar accesul este foarte facill puteti ajunge aici cu masina, cu autobuzul sau chiar pe jos din Skiathos Town.

Daca doriti sa scapati de agitatie puteti merge in partea de vest a plajei unde sunt plaje mici, pitoresti si mai putin aglomerate.


Cazare recomandata langa Plaja Megali Ammos

Vila Olga este la numai 100m de plaja Megali Ammos.



Plaja Maratha


Plaja Maratha este o plaja mica, ascunsa intre pini, amplasata foarte aproape de Hotelul Skiathos Palace. Este locul ideal pentru relaxare, un cocktail exotic pe sezlong, o lectura imbietoare sau o baie racoritoare in apa albastra si limpede a Marii Egee. Puteti face plaja fie pe sezlong (10 euro/zi), fie gratuit, in zona neamenajata a plajei Maratha. Aceasta plaja linistita are o intrare in apa lina, fiind perfecta pentru copii.




Plaja Troulos


Plaja Troulos poarta numele insulitei de forma unei cupole care se afla chiar in fata plajei. Plaja Troulos este amplasata in partea de sud a insulei, la 9 km de Skiathos Town. Este o plaja amenajata premiata cu Blue Flag. Puteti practica sporturi nautice sau va puteti bucura de facilitatile unei taverne.


Unitati de cazare recoamndate in zona Troulous:
Vila Zaharo se afla chiar pe plaja Troulos iar de la Vila Despo accesul catre plaja este foarte facil.
 



Plaja Vromolimnos


Plaja Vromolimnos are nisip foarte de fin si este preferata de tineri datorita atmosferei de distractie.
Plaja este amplasata in partea de sud a insulei, in apropierea statiunii Kolios, intr-un golf cu nisip fin si apa limpede, la 8 km Skiathos Town.

Dupa Koukounaries, este cea mai populara plaja din Skiathos datorita facilitatilor sale. Gasiti aici taverne, baruri, restaurante, teren de tenis si facilitati pentru sporturi nautice. Va puteti relaxa la beach barul Porto Paradiso sau puteti incerca taverna Stathis – Lia, amplasata imediat înainte de intersectia dintre drumul principal si cel care duce spre plaja.



Plaja Tzaneria

Plaja Tzaneria este o plaja superba, cu nisip fin si apa turcoaz. Puteti practica sporturi nautice, inclusiv scufundari si bineinteles, snorkeling. La mica distanta de Plaja Tzaneria se afla si plaja Sklithri. Este amplasata in apropierea hotelurilor Cape Kanapitsa si Kanapitsa Mare. Pe plaja Tzaneria puteti ajunge cu autobuzul (statia nr. 12) sau pe mare, cu barca, din orasul Skiathos.




Plaja Achladies

Plaja Achladies este o plaja cu nisip fin, ideala pentru familii cu copii mici. Plaja Achladies ofera facilitati de practicare a sporturilor nautice, taverne, baruri si restaurante. Puteti ajunge aici cu autobuzul nr. 10.
Este o plaja foarte populara datorita proximitatii de Skiathos Town (numai 2 km).



Plaja Ambelakia


Plaja Ambelakia este situata in partea de sud-vest a Insulei Skiathos, aproape de plaja Koukounaries. Este o plaja cu nisip fin iar apa este foarte limpede si cristalina. La plaja Ambelakia puteti ajunge cu autobuzul nr. 25.




Plaja Kanapitsa

Plaja Kanapitsa este situata langa plaja Tzaneria si ofera facilitati de practicare a sporturilor nautice si o taverna foarte frumoasa unde va puteti racori cu o bere rece sau un frapee.
Plaja este situata la o plimbare scurta cu autobuzul local nr. 12 din Skiathos Town, fiind amplasata la numai 2 km de capitala insulei.

Scoala de Sporturi Nautice pune la dispozitie turistilor echipamente pentru sporturi nautice precum wind surfing, water skiing, jet skiing si scufundari.



Plaja Mikros

Plaja Mikros este izolata si cu o atmosfera boema, fiind flancata de stanci abrrupte. Este o plaja mica cu nisip fin, ideala pentru cei care cauta plaje romantice si linistite, fiind recomandata in special cuplurilor.



Plaja Sklithri

Această frumoasă bijuterie este prima plajă din Golful Kanapitsa pe care ajungeți de pe drumul principal. Este o zonă liniștită cu peisaje minunate și plaje care sunt legate de orașul Skiathos cu taxi pe apa. Plaja este o întindere liniștită de nisip auriu grosier, dar atracția principală aici este peisajul fabulos și excelenta tavernă de pește. Plaja Sklithri este accesibila de pe drumul principal. Coborâți din autobuz la stația numărul 11 ​​(există și o parcare vizavi de tavernă).





SOURCE AND TAGS