Ce putem face într-o vacanță în Cappadocia

  • Ana
  • /
  • 28 octombrie 2020


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

❗️ IMPORTANT ❗️

Daca doriti sa aveti parte de o super experienta in CAPPADOCIA, am lansat Excursie Cappadocia 2022
Pentru detalii program si inscriere, click aici
_______________________________________________________________________________________________________________________________________


Deși faimoasă pentru zborul cu balonul cu aer cald, Cappadocia este atât de ofertantă din punct de vedere turistic încât o vacanță de o săptămână poate părea prea scurtă în raport cu numărul de experiențe ce trebuie neapărat trăite aici.



1. Excursia cu balonul cu aer cald


Nu trebuie să lipsească din itinerariul de vacanță in Cappadocia. Excursia se face la răsărit, dacă permit condițiile meteo, și durează aproximativ o oră. Recomandată este rezervarea în primele zile ale vacanței astfel încât, dacă vremea nu permite ridicarea baloanelor de la sol, excursia să poată fi reprogramată ulterior ( în limita locurilor disponibile ).

Citeste aici totul despre excursia cu balonul. Rezerva acum la tariful de 135 EUR/pers (incepand cu 01 martie 2021)



2. Green Tour ( Turul Verde )

Tarif: 45 -60 EUR / pers
Printre cele mai apreciate excursii organizate din zonă, acoperă puncte de interes precum : orașul subteran Derinkuyu, valea Ihlara, mănăstirea Selime, Pigeon Valley ( Valea Porumbeilor ).

- Derinkuyu : este un refugiu antic pe mai multe niveluri, la aproximativ 40 de kilometri de Goreme, în provincia Nevșehir. Din cele 36 de orașe subterane cunoscute în regiunea Cappadocia, Derinkuyu este cel mai adânc, extinzându-se la aproximativ 60 de metri adâncime. Este suficient de mare pentru a adăposti până la 20.000 de oameni, împreună cu animalele și proviziile lor alimentare. 

- Valea Ihlara : este un canion cu o adâncime de aproximativ 100m și a fost format de râul Melendiz în urmă cu mii de ani. Mărginită de stânci înalte care ascund biserici tăiate în stâncă, este una dintre cele mai populare destinații de drumeții din Cappadocia. Se estimează că valea a găzduit la un moment dat mai mult de patru mii de așezări și o sută de biserici de piatră decorate cu fresce. 

- Mănăstirea Selime : este o construcție uimitoare tăiată în piatră și cea mai mare structură religioasă din regiunea Cappadocia, cu o biserică de dimensiunea unei catedrale, tăiată direct în roca vulcanică. În interior pot fi găsite fresce originale, deși unele au fost deteriorate de vreme. Se spune că mănăstirea datează din secolele VIII sau IX î.Hr. Secțiunea superioară seamănă ușor cu o cetate, cu ziduri și tranșee bine conservate, precum și scări din stâncă abrupte și pasaje ascunse. În secolele X / XI mănăstirea a fost transformată într-un caravanserai, un refugiu pentru călătorii și comercianții care călătoreau de-a lungul Drumului Mătăsii.

- Pigeon Valley ( Valea Porumbeilor ) : este situată între Göreme și Uçhisar și este ideală pentru plimbări deoarece traseul este relativ ușor. Numele provine de la miile de cuiburi de porumbei care au fost săpate în stanci încă din cele mai vechi timpuri. Deși pot fi găsite în toată Cappadocia, acestea sunt deosebit de numeroase în această vale. Au fost sapate oriunde a permis spațiul, inclusiv în case rupestre abandonate și biserici.



3. Red Tour ( Turul Roșu )

Tarif: 45 -60 EUR / pers

Cel de-al doilea cel mai apreciat tur organizat în Cappadocia, bifează în traseul său, printre altele, Uçhisar, Muzeul în aer liber Goreme, satul Çavuşin, valea Pașabag, Hornurile Zânelor din Urgup ( Fairy Chimneys ), Love Valley etc.

- Muzeul în aer liber Goreme : aflat în patrimoniul UNESCO din 1984, este cel mai vizitat obiectiv turistic din Cappadocia. Seamănă cu un vast complex monahal compus din zeci de mănăstiri și chilii tăiate în stâncă, situate una lângă alta, cu frumoase fresce ale căror culori își păstrează încă din prospețimea originală. 

- Satul Çavuşin : Vechiul sat, care a fost abandonat în urmă cu câteva decenii din cauza căderilor de stâncă, a fost sculptat în coasta dealului. Locuitorii din Çavușin locuiau în case tăiate într-un zid masiv de stâncă. Acum interiorul multor locuințe este expus, din cauza sutelor de ani de intemperii și eroziune. Actualul sat Çavușin este situat la drumul principal și este încă un loc liniștit, cu bărbați care stau să bea ceai la magazinul de ceai de lângă moschee, femei îmbrăcate în haine tradiționale turcești ( dar și multe fete îmbrăcate modern și fără eșarfe pe cap).

- Hornurile Zanelor din Urgup ( Fairy Chimneys ) : formațiuni geologice cu forme atipice. 

- Uçhisar - de fapt un horn de zănă, cel mai mare din Cappadocia, poartă numele de castel. În perioada bizantină a avut rol de fortăreată, datorită poziției sale strategice. Împreună cu Ortahisar și o formațiune de stâncă asemănătoare de la Urgup (acum în ruine), au oferit mijloacele pentru un sistem de avertizare timpurie ce folosea oglinzi și lumini, trimițând mesaje între cele 3 cetăți.



5. Sema, ceremonia dervișilor rotitori

Tarif: 40-45 EUR / pers

Este un ritual vechi de 700 de ani ce combină recitări din poemele Mevlānā, pasaje din Coran acompaniate de muzică tradiţională orientală şi dansul dervişilor, ce intră în transă putând în acest fel să execute la nesfârşit rotiri în jurul propriei axe. 



6. Excursie cu ATV-ul 

Tarif:30-35 EUR / pers

Íntr-un cadru natural deosebit, pentru cei în cautare de adrenalină.



7. Excursie de o zi la ski, pe Muntele Erciyes 


Cu plecare dimineața și retur seara la hotel, excursia include transport cu autocarul, echipament de ski, masa de prânz. Disponibilă în sezonul de iarnă ( decembrie - martie ).



8. Baie turcească

Tarif: 30 EUR / pers

O vizită în Turcia nu poate trece fără experiența unui hamam autentic.



Care este Top 3 cele mai bune excursii în Cappadocia? 


Excursia cu balonul cu aer cald nu trebuie ratată, iar Green Tour și Red Tour acoperă o foarte mare parte din principalele obiective turistice din Cappadocia.


Propunem astfel un circuit prelungit în Turcia pentru Minivacanța de Paste si 1 Mai. Oferta detaliată o puteti vizualiza aici


Daca doriti sa aveti parte de o super experienta in Cappadocia, am lansat Excursie Cappadocia 2022

Pentru detalii program si inscriere, click aici

SOURCE AND TAGS