Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagajul de Iordania


Te-ai inscris la Circuit IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert si nu stii ce sa pui in bagaj?


Pasaportul 
Conform siteului Ministerului Afacerilor Externe, pentru a intra in Iordania pasaportul este obligatoriu. Nu se accepta pasapoarte temporare (valide 1 an). Mai mult de atat, trebuie ca pasaportul sa fie valabil minimum 6 luni de la data Intoarcerii in tara. Ai grija sa te asiguri ca acesta este valabil, astfel incat sa poti face altul in timp util. Dureaza 2 saptamani pentru a se elibera un nou pasaport.  


Crema de soare 
Iordania este o tara cu veri aride si fierbinti si ierni scurte. In iunie-august temperaturile ajung chiar si pana la 40 de grade in desert. Majoritatea precipitatiilor pe parcursul unui an cad in intervalul noiembrie - martie. Soarele este in majoritatea timpului la vedere, astfel ca este indicat cu precadere vara, sa ai la tine crema pentru protectie solara. Vei evita astfel multitudinea de afectiuni care au legatura cu expunerea prelungita la soare si te vei bucura mai bine de vacanta pe care o ai in fata. 

Ochelari de soare
Nu doar ca sunt un accesoriu cool pentru orice persoana care calatoreste mult, dar in unele situatii ochelarii de soare sunt chiar indicati. Sa mergi prin desert vreme indelungata cu soarele deasupra,nu este usor. Este o provocare pe care o poti trece cu brio daca ai la tine ce iti trebuie. In situatia de fata: ochelari de soare. Poate ca nu vei simti nevoia lor in primele ore/prima zi, dar ulterior vei vedea ca ochii incep sa iti oboseasca si sunt posibile eventuale dureri de cap, ambele cauzate de lumina excesiva. 

Buff (esarfa tubulara multifunctionala) 
Bufful este acea esarfa multifunctionala de gasit la toate magazinele de sport si drumetie. De ce iti este absolut folositoare in Iordania? Pentru ca o poti pune pe cap impotriva soarelui, ori la gura, in cazul in care in desert vantul iti face probleme. De asemenea o poti purta la mana pentru a iti sterge transpiratia ori, in orice alt fel vei avea nevoie. Este usor de carat, de dimensiune mica si te poate salva in multe conjuncturi. In plus, iti da si un aer cool. :) Palaria de soare Bufful, sapca sau palaria de soare reprezinta cel mai important accesoriu pe care trebuie sa il ai la tine in desert. Soarele poate fi atat de puternic incat sa faci insolatie. Nu vrei sa iti strici vacanta doar pentru ca nu ai la tine ceva de pus pe cap. Oricum, daca uiti sa o pui in bagaj, vei gasi cu siguranta palarii si sepci la tot pasul. 

Rucsac de mici dimensiuni/borseta/gentuta 
Tocmai pentru ca se merge destul de mult prin desert, este necesar sa cari cat mai putine lucruri dupa tine. Nu lua mai mult decat este nevoie. Oricum se va merge cu autocarul peste tot si iti poti lasa lucrurile in el, dar este indicat sa ai la tine ceva in care sa iti poti pune o sticla de apa si orice ai mai avea nevoie pe drum. Important este sa ai mainile libere - nu doar pentru a face poze, dar si pentru ca vei resimti oboseala pe parcurs si iti va fi mai ok astfel. 

Incaltaminte lejera 
Se va merge mult, se va sta in autocar, astfel ca vei avea nevoie de incaltaminte comoda si de o hidratare adecvata (pentru a evita umflarea picioarelor) sau alte probleme cauzate de deshidratare. Daca se intampla ca incaltamintea sa fie impermeabila, cu atat mai bine - nu se stie cum te prind ploile sau prin ce zone se trece si nu vrei sa stai ud la picioare. Incearca incaltamintea de drumetie existenta in magazinele de specialitate. 

Costumul de baie 
Indiferent de perioada in care alegi sa calatoresti, oricand poate fi rost de o baie pe cinste. Ia costumul de baie la tine pentru a nu regreta apoi - ocupa suficient de putin spatiu incat sa nu conteze daca il vei folosi sau nu.

SOURCE AND TAGS