Ce limba se vorbeste in Sri Lanka

  • Ioni
  • /
  • 13 decembrie 2021

Ce limba se vorbeste in Sri Lanka

In Sri Lanka sunt 2 limbi oficiale, singaleza si tamila. Mai stiti cand acestui caracter "@" i se spunea coada de maimuta? Vedeti mai jos cum arata caracterele limbilor oficiale din Sri Lanka:


Limba Singaleza
Este limba maternă a singalezilor, un grup etnic din Sri Lanka de aproximativ 15 milioane. Limba singaleza este vorbita si de alte grupuri etnice din Sri Lanka - cca 3 milioane de locuitori. Limba face parte din ramura indo-ariană a limbilor indo-europene. Termenul singalez are la origine un cuvant sanscritcare înseamnă leu.
Limba singaleză se notează cu un sistem de scriere propriu, de tip abugida. Fiecare caracter reprezintă o silabă formată în general dintr-o consoană însoțită de o vocală implicită. Practic este un sistem de scriere segmental în care fiecare secvență de consoană-vocală este scrisă ca o unitate.


Limba Tamila
Limba tamila este o limba dravidiana vorbita in Sudul Asiei, de către poporul tamil. Limbile dravidiene sunt o familie de limbi vorbite în India, Pakistan, Iran, Afganistan, Sri Lanka. În zonele din Sri Lanka unde tamilii sunt majoritari (Nord și Nord-Est) mișcarea de gherilă Tigrii Tamili a declanșat o luptă armată pentru crearea unui stat tamil independent.
Reconstrucția lingvistică sugerează că o limba Proto-Dravidiana a fost vorbita în jurul mileniului al III-lea î.Hr. Dovezile materiale sugerează că vorbitorii acestei limbi erau din cultura asociată cu complexele neolitice din India de Sud.



Vezi oferta noastra pentru Circuit Sri Lanka - Trip of a Lifetime

SOURCE AND TAGS