Ce facem in safari - parcurile nationale din Sri Lanka

  • Ioni
  • /
  • 5 martie 2020

Ce facem în safari în Sri Lanka?

În safari se va merge cu mașina de aceea aveți nevoie de binoclu, pentru a urmări animalele care se află la o distanță mare față de autovehicul.
Elefanții sunt o atracție importantă pentru turiști, dar o să observați și o multitudine de pasări în habitatul lor natural.
De asemenea în safari o să ne bucurăm de niște peisaje unice și spectaculoase, specifice zonei tropicale într-un interval de estimativ trei-patru ore.


Parcurile naționale și parcurile naturale din Sri Lanka:

Udawalawe National Park
este parcul în care se poate observa cel mai bine rutina zilnică a animalelor (în special a elefanților), există doua intervale de ore pentru a face safari in Udawalawe, acestea fiind fie dimineață de la 6 am la 9 am, fie dupa amiaza între 3 pm si 6 pm.




Wilpattu National Park  este unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din Sri Lanka, în acesta se pot urmari animale precum: Elefanții, bivolii indieni, leoparzi etc.


Gal Oya National Park
este singurul parc național unde sunt permise plimbările cu barca, puteți observa se scaldă elefanții în acest parc.



Lahugala Kithulana National Park este unul dintre cele mai mici parcuri nationale din Sri Lanka.

Bundala National Park este unul dintre cele mai complexe parcuri naționale, aici se pot observa o multitudine de păsări de la păuni la flamingo și animale de la elefanți la crocodili.

Yala National Park
prezintă cinci arii importante de circulație turistică dar ariile unu și doi sunt cele mai vizitate de către turiști.


SOURCE AND TAGS