Carnavalul din Venetia 2024

  • Ioni
  • /
  • 25 iulie 2019


Carnavalul din Venetia are loc in perioada 3 - 13 februarie 2024. Carnavalul de la Venetia este cunoscut în toată lumea datorită măștilor extravagante specifice iar in prima si ultima zi de carnaval sunt cele mai frumoase parade. În ultima duminică și ultima marți de carnaval, o scenă mare din lemn găzduiește ceremonia de decernare a celui mai bun costum care este ales după mai multe parade care au loc în zilele centrale ale carnavalului.

Carnavalul se sarbatoreste in fiecare an inaintea inceperii Postului Mare si se incheie pe data Lasatului secului de carne pentru catolici. Personajele carnavalului de la Veneția includ jongleri, acrobați, muzicieni, dansatori si sunt organizate tot felul de evenimente, inclusiv spectacole și expoziții.
 
Puteti participa la petreceri mascate somptuoase în stilul secolului al XVIII-lea, organizate în clădiri vechi, sau la specctacolele de strada.

Se spune despre Carnavalul din Venetia că a început dupa o victorie din anul 1162, cand oamenii au început să se adune în Piața San Marco si sa danseze. Măștile venetiene de carnaval au garantat anonimatul total si au permis cetățenilor să se exprime fara frica de repercusiuni asupra autoritatii publice si a aristocrației. Aceste aspecte au reprezentat un punct de plecare pentru tensiunile și slăbiciunile care au fost create în societate din cauza limitelor stricte impuse de moralitate.

 Corina

Trimite un mesaj pe whatsapp la Corina, 0722 69 34 69 - pentru o oferta personalizata.



În secolul al XV-lea era interzisă intrarea în locurile sfinte purtând măști. Amenințarea pentru siguranța locuitorilor din Veneția sa datorat posibilității ca infractorii să ascundă arme și alte obiecte periculoase sub costume de carnaval de la Veneția. In secolul al XVIII-lea se interzice călătoria în cazinouri cu măști și costume de carnaval, din cauza numeroaselor incidente.

Căderea Republicii în mâinile lui Napoleon a marcat sfârșitul lungii independențe a Veneției și abolirea numeroaselor tradiții ale carnavalului venețian pentru aproximativ două secole.


Carnavalul a fost interzis in 1797 dupa ce Republica Venetia a fost cucerita de Napoleon si timp de 2 secole nu s-au mai organizat aceste petrceri publice. Carnavalul s-a organizat din nou in secolul al XIX-lea pentru promovarea creatiilor artistice iar in 1979 guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția. In fiecare an, aproximativ 3 milioane de turisti viziteaza Venetia pentru carnaval.


Pentru a beneficia de cel mai mic tarif pentru Carnavalul de la Venetia, trebuie sa tineti cont de cateva detalii. Cele mai avantajoase tarife sunt pentru zilele saptamanii iar cele mai ieftine bilete de avion sunt cele achizitionate din timp. Ofertele noastre de carnaval contin transport cu avionul cu taxe de aeroport incluse si cazare la hotel cu tipul de masa specificat. 

 Corina

Trimite un mesaj pe whatsapp la Corina, 0722 69 34 69 - pentru o oferta personalizata.


SOURCE AND TAGS