Cappadocia - Top 10 Locuri Instagramabile și un loc de evitat



__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

❗️ IMPORTANT ❗️

Daca doriti sa aveti parte de o super experienta in la inaltime, am lansat Excursie Cappadocia 2022

Pentru detalii program si inscriere, click aici

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Cappadocia este poate unul dintre cele mai instagramabile locuri de vizitat. Cappadocia este valoroasă și faimoasă prin prisma aspectului său natural, dar și a caselor și bisericilor săpate în piatră ce apartineau triglodiților, printre primii locuitori ai acestori ținuturi. Altfel spus, este un loc fascinant atat vazut de deasupra (un zbor cu balonul te poate ajuta) cat și în subteran, acolo unde se află orașele săpate în stancă ce datează înca din secolul 12 î.e.n.



Cum s-au format însă și ce sunt aceste formațiuni stancoase? Așa zisele hornuri ale Cappadociei sunt rezultatul unui proces geologic ce a avut loc de-a lungul milioanelor de ani. La origine zonă vulcanică, ea a fost acoperită în întregime la momentul erupției vulcanului Erciyes (3916 m), cenusa vulcanică și substratul de rocă moale dand naștere așa numitului tuf vulcanic. Peste acesta s-au depus roci bazaltice, mai tari ca structură, astfel că prin eroziunea cauzată de apă și vant, s-au format așa numitele hornuri pe care cu toții ne dorim să le pozăm. 



Materialele de promovare cu Cappadocia pun în prim plan baloanele cu aer care oferă o imagine de ansamblu acestei zone pe care alții o aseamănă unui tiramisu uriaș. 



Daca vrei să afli care sunt cele mai bune locuri de făcut poze, noi îți spunem despre 10 dintre ele!

1. Hotelul Sultan Cave - terasa acestui hotel a devenit celebră prin prisma vederii de ansamblu pe care o oferă asupra zonei, lucru remarcat și de turiștii care au căutat acest loc special pentru a își face poze. Notorietatea a devenit atat de mare încat în prezent accesul turiștilor este restricționat, mai putin pentru cei cazați aici. Aceștia din urmă trebuie să anunțe în prealabil că doresc să facă poze pe terasă pentru a li se permite accesul. Noi credem că priveliștea face toți banii!



2. Valea Rosie, punct panoramic

Denumirea provine de la rocile de culoare roșiatică prezente în zonă. Acest punct de belvedere îți promite apusuri de neuitat. Pentru cele mai bune poze poți merge la Ali Panorama Cafe. Cu puțin noroc vei prinde loc pe saltelele-canapea așezate direct pe rocă, iar priveliștea, crede-ne, este incredibilă!



3. Locul de lansare al baloanelor

La recepțiile hotelurilor poți afla programul de zbor al diverselor companii de baloane.
În Cappadocia nu se ridică un balon sau două, ci sute de baloane, la răsaăitul soarelui, iar lumina care sa răsfrange în acestea creează o imagine de vis. Poți închiria o bicicletă, iar în momentul în care baloanele se ridică, poți pleca în urmărirea lor și poți face poze cum nu s-au mai văzut :). 



4. O plimbare cu balonul - probabil că cei mai mulți dintre turiști aleg Cappadocia ca destinație pentru zborul cu balonul. Este într-adevar o experiență inedită pe care și noi am încercat-o, acel lucru pe care trebuie să îl bifezi măcar o dată! Este inutil să mai menționăm cat de spectaculoase sunt pozele făcute din balon. Nu uita însa să iei ochii din telefon și să te bucuri de o priveliște cum doar în cărțile lui Jules Verne mai găsești! 




5. Castelul Uchisar
Cel mai înalt punct din Cappadocia, vizibil în întreaga regiune, este castelul Uchisar. Nu doar peisajul este spectaculos, însă și castelul în sine. 



6. Deverent - Valea Roz

Cunoscută și ca Valea Imaginației, oferă un peisaj spectaculos, asemănător celui selenar. Practic, iți poti imagina că așa ar arăta o zi obișnuită pe Luna. Pozele făcute aici vor fi cu siguranță apreciate pe rețelele de socializare. 




7. Hotelurile în peșteră

Sunt un specific al locului astfel că nu poți să ratezi o vizită sau chiar să te cazezi în unul dintre ele. Nu doar ca vei face poze inedite, însă vei experimenta și o formă de cazare ca în vremea celor mai vechi dintre civilizații.  

8. Museum Hotel
Unul din locurile preferate ale instagramerilor, datorită văii spectaculoase în fața căreia se află și a elementelor rustice care alcătuiesc un peisaj idilic. Hotelul este gândit ca un living museum, motiv pentru care chiar și camerele conțin obiecte de valoare din timpuri străvechi.



9. Mithra Cave
Un alt hotel în peșteră cu o priveliște pe care nu trebuie să o ratezi! Din poze, am putea spune că Mithra Cave și Sultan Cave Suites oferă cea mai specaculoasă priveliște dintre hoteluri. Așteptăm părerea ta cu privire la caștigătorul locului 1! 



10. Carpetele Sultanului
Alături de elementele naturale, moștenirea culturală nu întarzie să impresioneze. Carpetele Suntanului (Sultan Carpets) este un alt loc memorabil în care să tragi cele mai bune cadre. Asigură-te însă că ai cerut permisiunea vânzătorului înainte de a face acest lucru. 



Ce evităm în Cappadocia? Muzeul Goreme și aglomerația specifică de weekend

Un loc pe care te rugăm să nu îl eviți în timpul săptămânii - este spectaculos și reprezentativ pentru zona în care te afli. În weekend însă, deși excepțional de frumos, poate fi extrem de aglomerat. Este concluzia la care am ajuns în vizita noastră care se întâmplă chiar acum. :)




SOURCE AND TAGS