Cand este carnavalul de la Venetia

  • Ioni
  • /
  • 16 august 2023

Carnavalul din Veneția este unul dintre cele mai faimoase carnavale din lume si are loc în fiecare an, în perioada premergătoare Postului Mare, fiind cunoscut pentru măștile elaborate, costumele elegante și atmosfera extravagantă. Carnavalul de la Venetia 2024 are loc in perioada 3 - 13 Februarie 2024 dar exista si evenimente pre-carnaval, incepand cu 27 ianuarie 2024. 

 Corina

Trimite un mesaj pe whatsapp la Corina, 0722 69 34 69 - pentru o oferta personalizata.


Cuvântul "carnaval" are o origine complexă și poate fi urmărit până în limba latină și chiar înainte de aceasta. Acesta derivă în mare parte din termenul latin "carnem levare", care se traduce aproximativ ca "a ridica carne" sau "a elimina carne".

Deoarece sarbatorile de Paste au o data diferita in fiecarea an, la fel se intampla si cu perioada Carnavalului. In timpul Evului Mediu, înaintea Postului Mare (perioada de restricție a consumului de carne și alte alimente) din calendarul catolic, oamenii organizau festivități și petreceri în care consumau multă carne și se bucurau de distracții înainte de perioada de abstinență. Treptat, acest termen s-a transformat în "carnaval" în limba franceză și apoi a fost preluat și în alte limbi.

 Corina 

În esență, cuvântul "carnaval" reflectă tradiția de a sărbători înainte de Postul Mare, când se consuma carne în cantități mari. Acest obicei a evoluat într-un eveniment plin de voie buna cu măști, costume și distracții -  carnavalul pe care îl cunoaștem astăzi.


Carnavalul de la Veneția datează de secole și are rădăcini în Evul Mediu. Începând din secolul al XI-lea, aristocrația venețiană a început să se distreze înainte de perioada de restricții a Postului Mare. În timp, această tradiție a crescut în popularitate și a devenit cunoscută pentru măștile sofisticate și costumele luxoase.Carnavalul era o ocazie în care oamenii puteau să-și ascundă identitatea socială și să se bucure de o libertate relativă în ceea ce privește interacțiunile și comportamentele sociale.

Carnavalul de la Veneția este recunoscut în special pentru măștile elaborate și costumele detaliate. Măștile tradiționale de carnaval includ "Bauta", care acoperă întreaga față și are o barbă alungită, "Moretta", o mască mică care se ține în față cu ajutorul dinților, și "Volto", care acoperă întreaga față și nu are gauri pentru ochi. Oamenii îmbracă costume de epocă, inspirate din secolele trecute, cum ar fi rochii baroce, haine medievale și uniforme de epocă. Culoarea, detaliile și luxul acestor costume sunt impresionante și contribuie la atmosfera magică a evenimentului.


Carnavalul din Veneția include diverse activități, cum ar fi parade, baluri mascate, concursuri de costume și spectacole de artă stradală. Un element iconic este "Volo dell'Angelo" (Zborul Îngerului), în care o persoană costumată ca un înger coboară printr-o funie din clopotnița Turnului San Marco până în mijlocul mulțimii adunate în Piața San Marco.

De-a lungul timpului, carnavalul a trecut prin perioade de interdicții și revigorări, dar în prezent este un eveniment major pentru orașul Veneția si atrage turiști din întreaga lume, oferind oportunitatea de a experimenta atmosfera de epocă, înconjurați de clădiri istorice și canale pitorești.

 Corina

Sunati la 0722 69 34 69 - sau whatsapp - pentru o oferta personalizata.


SOURCE AND TAGS