Bucataria iordaniana - intre tabbouleh si humus

  • Ana
  • /
  • 17 septembrie 2019

Ce mancam in Iordania?


Cu siguranta ca unul dintre aspectele cele mai importante ale unei destinatii este reprezentat de mancare. Ce mancam acolo unde ajungem? Cat de gustoase sunt preparatele? Cat de variate? In ce conditii de igiena se gateste, etc. 


Atunci cand iesim din Europa, preocuparea pentru mancare devine cu atat mai mare. Sunt folosite adesea combinatii de mancaruri cu care suntem mai putin familiari, se mananca mai picant, mai condimentat, folosindu-se condimente cu care nu suntem obisnuiti.  


Ei bine, Iordania este acea destinatie din afara Europei in care mananci ca acasa. Pe cat de primitori si dornici sa iti faca pe plac sunt oamenii, pe atat de gustoasa mancarea. Te-ai putea gandi la combinatii culinare dintre cele mai ciudate, insa ai putea fi surprins. Gastronomia iordaniana face parte din cea levantina, alaturi de cele ale altor tari precum Liban, Palestina sau Siria. 

Ce ai spune de exemplu despre o portie de tabbouleh la cina? Aceasta salata vegetariana care abunda in patrunjel rosii si bulgur, este tot ce iti trebuie pentru a te racori dupa o zi de mers prin desert. 
Ca tipuri de carne, in Iordania ai de ales intre pui, miel si vita, toate asortate in combinatii care mai de care mai gustoase. In desert, pe circuitul nostru Circuit IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert , lumea zice ca se mananca cel mai bun miel....

Nu te ingrijora nici in cazul in care esti vegetarian. Iordanenii nu abuzeaza de carne si consuma legume din belsug. Humusul si uleiul de masline iordanian sunt alimente vestite pentru caliatetea si gustul deosebit. Nu ai cum sa ratezi o portie de falafel sau o lipie vegetariana cu arome naturale de tot felul. Daca esti fan muraturi, in Iordania vei putea experimenta ce inseamna sa mananci muraturi la 30+ grade. 

Baclavaua, halvaua, pepenele rosu, fructele de cactus, toate acestea se pot servi cu precadere pe parcursul verii si reprezinta mancaruri usoare care sa iti dea senzatia ca ai mancat pe saturate dar care sa nu te ingreuneze peste masura. Poti stinge totul cu o portie de iaurt iordanian sau cu un ayran pe care cu greu il vei uita. Cafeaua este de asemenea o optiune excelenta pentru orice bautor pasionat. In general este folosita cafeaua turceasca dar si ea araba - cea din urma este scoasa la bataie in general in preajma evenimentelor formale.














SOURCE AND TAGS