Atractii Turistice Portugalia in Zona de Sud - Algarve

  • Ioni
  • /
  • 8 septembrie 2021

Atractii Turistice Portugalia - Algarve - Zona de Sud


Regiunea Algarve

Algarve este o zona din sudul Portugaliei si are o coasta de cca 200 km la Oceanul Atlantic. Este o zona impresionanta si foarte instagramabila, cu stanci sculptate de valuri si vant, plaje cu nisip fin si golfuri spectaculoase.
Turismul este o parte importanta din economia locala a zonei Algarve iar facilitatile turistice sunt bine puse la punct.

Capitala regiunii Algarve este Faro, unde exista si aeroport. Din Romania nu avem zbor direct catre Faro dar transferul cu trenul din Lisabona este foarte confortabil iar cursele sunt frecvente. Desigur se poate opta si pentru un zbor intern sau transfer cu autobuzul din Lisabona catre Faro.


Statiuni turistice in Algarve


1. Albuferia


Albufeira este cea mai cunoscuta statiune din Algarve, un fel de Saint Tropez pe coasta Atlanticului. Statiuna  este amplasata la 40 km de aeroportul din Faro si 30 km de Lagos.

Albufeira este o statiune cosmopolita ce atrage foarte multi turisti straini (are o populatie de aprox. 13000 de locuitori iar in sezonul de vara se ajunge la cca 300000 de turisti). Pe langa plajele premiate cu Steagul Albastru, Albufeira este recunoscuta si pentru viata de noapte intensa.
Cea mai renumita plaja din Albufeira este plaja Olhos de Agua, amplasata la 5 km de centrul statiunii, fiind cunoscuta in special pentru izvoarele naturale care se gasesc in partea de est a plajei.



2. Vilamoura

Vilamoura este cea mai exclusivista destinatie din Algarve si atrage turistii pretentiosi. Aici este un port ce gazduieste yachturi de lux si terenuri de golf unde se desfasoara competitii oficiale.
Plaja Falesia se intinde pe 6 km lungime din Vilamoura pana la Olhos de Agua fiind in topul celor mai bune 18 plaje din Europa. Este o plaja cu nisip prevazuta cu toate facilitatile.


3. Lagos

Lagos este unul dintre cele mai vizitate orase din Algarve. Pe langa atractiile turistice naturale (plaje frumoase, formatiuni stancoase - Ponta da Piedade) exista o infrastrctura turistica bine dezvoltata cu baruri, restaurante, muzee si o viata de noape activa. Lagos este un centru important ce puncteaza descoperirile portugheze cu resedinta lui lui Henry Navigatorul, un santier naval istoric - centru al traficului european de sclavi.


4. Faro

Faro este cel mai cunoscut oras din regiunea Algarve din sudul Portugaliei. Dintre atractiile turistice importante avem un muzeu arheologic, Palatul Episcopal, o catedrală renascentista si ruine romane. Faro este un oras tipic portughez, foarte frumos dar deseori trecut cu vederea de catre turisti. De cele mai multe ori turistii aleg un tur de o zi in Faro, ajungand foarte usor cu transportul in comun din statiunile invecinate.



5. Tavira

Tavira este un orasel cu case traditionale si strazi pavate, biserici gotice si renascentiste. Casutele pescaresti au fost transformate in locuri de cazare pentru turisti.
Pe Ilha de Tavira se ajunge in 20 minute cu barca sau cu taxiul pe apa si se traverseaza o zona protejata de lagune sarate ce fac parte din Parcul Natural Ria Formosa.
Tavira este o statiune potrivita pentru o vacanta activa. Va puteti plimba cu bicicleta, puteti face drumetii sau caiac-canoe.



6. Portimao

Portimao este o statiune cunoscuta pentru plajele sale si cladiri istorice. Aici este Praia da Rocha, o emblema a regiunii Algarve, un loc special numit capatul lumii.

Muzeul din Portimao este adapostit intr-o veche fabrica de conserve de sardine si prezinta informatii interesante depre industria pescuitului si a conservarii pestelui. Portimao este renumit drept capitala sardinelor din regiunea Algarve.

 
7. Alvor


Alvor este o veche asezare pescareasca cu o plaja superba, Praia dos Tres Irmaos - are 3 formatiuni stancoase. Aici gasim morminte neolitice si ruine din perioada romana - un important sit arheologin din zona Algarve. In Alvor se poate sari cu parasuta in tandem iar costul este de aprx 150 eur/pers.


SOURCE AND TAGS