Atractii Turistice Portugalia in Lisabona si imprejurimi

  • Ioni
  • /
  • 7 septembrie 2021

Atractii Turistice Portugalia in Lisabona si imprejurimi


Lisabona este capitala Portugaliei si cel mai mare oras al tarii. Lisabona este un loc boem cu strazi inguste, urcuşuri abrupte spre panorame asupra oceanului, tramvaie pitoreşti şi vinuri bune. De la impunatorul castel São Jorge, priveliștea cuprinde cladirile in culori pastelate ale orasului vechi, estuarul Tagus și Podul 25 Aprilie.


Principalele atractii turistice din Lisabona


• Cristo Rei
Cristo Rei este o statuie similara cu statuia lui Hristos din Rio de Janeiro.
Bilet – 8 euro pentru vizita pe platforma, la 80m inaltime


• Castelul Sfantul George
Castelul Sf. George este unul dintre cele mai vechi edificii din Lisabona si cel mai vizitat obiectiv turistic din Lisabona.
Deschis: 9a.m – 9p.m (Martie - Octombrie) ; 9a.m – 6p.m (Novimbrie-Februarie)
Bilet: 10 euro


• Podul 25 Aprilie
Podul 25 Aprilie este asemanator cu cel din San Francisco, Golden Gate Bridge si a fost proiectat de acelasi arhitect în 1966 pentru a conecta Lisabona cu peninsula Setubal peste râul Tejo.


• Podul Vasco da Gama
Este cel mai lung pod din Europa (inclusiv viaducte), și al nouălea cel mai lung din lume, cu o lungime totala de 17.2 km , inclusiv 0.829 km pentru podul principal, 11.5 km in viaducte, și 4.8 km dedicate pentru drumurile de acces.


• Turnul Belem
Torre de Belem este situat în cartierul Belem din Lisabona, la aproximativ 2,5 km de centrul Lisabonei și se poate ajunge cu tramvaiul E15.
Deschis : 10a.m - 5:30p.m iarna ; 10a.m - 6:30p.m in vara
Bilet – 8.5 euro, include si intrarea la manasire


• Manastirea Jeronimos
Manastirea Jeronimos este numita dupa prima comunitate de calugari carora le-a fost incredintat locul in care a fost construit lacasul de cult in 1502. Manastirea a fost dedicata realizarilor lui Vasco da Gama.
Deschis : 10a.m-5p.m iarna ; 10a.m-6p.m vara
Bilet : intrare libera in biserica; 10 euro pentru vizitarea intregii manastiri.
Un bilet de intrare combinat pentru mănăstire și Torre de Belem poate fi achiziționat la 13,00 EUR.

Torre de Belem impreuna cu Manastirea Jeronimos fac parte din Patrimoniului Mondial UNESCO inca din 1983


• Gradina Zoologica Lisabona
Deschis: 10a.m- 8p.m ( 21 martie- 30 septembrie) ; 10 a.m – 6 p.m ( 1 octombrie – 20 martie)
Bilet : 22 euro


• Gradina Botanica Lisabona
Bilet : 3 euro


• Muzeul Național de Artă Antică
Deschis: Marti 2p.m – 6p.m; Miercuri- Duminica: 10.am - 6p,m; Luni – inchis
Bilet : 6 euro


• Muzeul Calouste Gulbenkian
Deschis: 10a.m - 5:45p.m ; Luni – inchis
Bilet : 5 euro


• Fundația Arpad Szenes
Deschis : Luni- Sambata: 11a.m- 7p.m ; Duminica 10 a.m- 6p.m
Bilet : adulti : 4 euro


• Muzeul Electricitatii
Deschis: Marti- Duminica : 10a.m – 6 p.m Luni – Inchis
Bilet: intratre gratuita


• Muzeul Azulejo
Muzeul National Azulejo prezintă 5 secole de plăci ceramice decorative.
Deschis: Marti- Duminica : 10a.m – 6 p.m Luni – Inchis
Bilet : 5 euro


• Colecția muzeală Berardo
Deschis : 10:00a.m - 7:00 p.m
Bilet : 5 euro


• Muzeul Maritim
Deschis : 10 a.m – 5 p.m iarna; 10 a.m – 6 p.m
Bilet : 5 euroStatiuni in afara Lisabonei

Sintra
Din Lisabona se ajunge in Sintra cu trenul direct. Trenurile circula la interval de 15 minute in cursul saptamanii si la 30 de minite in weekend.
Biletul dus-intors costa 4.30 euro, iar calatoria dureaza 40 min.
Nu sunt autobuze directe spre Sintra.
Sintra este un oraș în municipalitatea Sintra în subregiunea Grande Lisboa (regiunea Lisabona) din Portugalia. Datorită arhitecturii sale romantice din secolul XIX și a peisajelor a devenit un important centru turistic, vizitat de multi turistice care călătoresc din suburbiile urbanizate și din Lisabona.
În plus față de Munții Sintra și Parcul Natural Sintra-Cascais, orasul ofera numoroase obiective arhitecturale, cladiri finalizate intre sec XV- XIX, printre care Castelo dos Mouros, Palatul National Pena și Palatul National Sintra. El a fost inclus in Patrimoniu UNESCO în 1995.

Cascais
Trenurile directe intre Cascais si Lisabona circula la intervalul de 40 de minute, de la statia Cais do Sodré din Lisabona iar biletul dus-intors costa 4.5 euro.
Cascais este un oraș de coastă în municipiul Cascais din Portugalia, aflat la 30 km vest de Lisabona. Orasul detine ruinele unui castel, un muzeu de artă precum și parcuri și străzi pietruite fermecatoare, in centrul istoric. Orașul Cascais are multe hoteluri și apartamente turistice precum și multe restaurante ce ofera mancare traditional portugheza. Este un punct turistic important pentru cei care vizitează Lisabona și împrejurimile sale.
Cascais este înconjurat de plaje populare cum ar fi plaja Guincho in partea de vest precum si zone perfecte pentru practicarea sporturilor nautice: surfing, navigație, windsurfing, kitesurfing. În 2007 Cascais a fost gazda oficiala a Campionatului Mondial ISAF în navigatie pentru bărci și iahturi de curse.

Sesimbra
Autobuzul 207 face legatura intre Lisabona si Sesimbra. El pleaca zilnic din statia de metrou Praça de Espanha la orele 8:10, 9:40 12:40, 16:15, 17:15, 18:15 , 19:30. Biletul costa 4, 5 euro de persoana, iar calatoria dureaza 40 min.
Sesimbra este un oraș de pescuit fermecător la sud de Lisabona. Acest oraș tradițional, dar plin de viață se află pe marginea de o zonă de coastă uimitoare și este o destinație de vacanță populară printre portughezii.

Estoril
Trenuri directe ce pleaca din statia de metrou Cais do Sodre, la intervalul de 35 min; Costul unui bilet este sub 3 euro, sau gratuit cu cardul Lisbon Card.
Statiunea Estoril se afla la 26 km de Lisabona, si este o destinatie de vacanta cosmopolitana, cu o alee promenade de-a lungul a trei plaje cu nisip fin, hoteluri de lux , terenuri de golf si restaurant excelente.

SOURCE AND TAGS