Am fost la Dublin sa bem Guinness


Am fost la Dublin sa bem Guinness

Dublin este capitala si cel mai mare oras al Irlandei, cu o populație de aproximativ 500.000 de locuitori. Orasul Dublin este amplasat pe malul raului Liffey si este un centrul cultural al Irlandei.

Cartierul Temple Bar este o zona cunoscuta la nivel mondial pentru viata de noapte. In centrul orasului Dublin se afla Colegiul Trinity, cea mai renumita universitate din Irlanda.

Dublin este orasul in care s-au nascut sau in care au trait multi scriitori remarcabili, cunoscuti in toata lumea, dintre care Jonathan Swift (1667-1745), James Joyce (1882-1941) - a revolutionat literatura prin romanul sau “Ulise” in 1922, William Butler Yeats (1865-1939), George Bernard Shaw (1856-1950)-1925, Samuel Beckett -1969 si Seamus Heaney -1995.

Dublin este o alegere perfecta pentru City Break mai ales daca sunteti pasionati de bere si interesati de cultura si istorie. Puteti sa vizitati Piata Merrion, Catedrala Sf. Patrick, (cea mai mare biserica din Dublin), Trinity College , Muzeul National, Abbey Theatre - Teatrul National Irlandez, strada O`Connell din centrul Dublinului, Galeria Nationala, Dail Eireann, Dublinia, Gradina Zoologica, National Aquatic Centre, Dollymount Strand, Santry Karting Track, Guinness Storehouse sau Distileria Jameson.

Puteti face shopping in zona Blanchardstown sau strada Grafton, ce include branduri europene si internationale.

Indragostitii se vor bucura de dans si voie buna in zona Temple Bar - una din zonele cu cele mai multe restaurante, baruri si cluburi din oras. Cluburile de noapte din Dublin sunt deschise pana tarziu si cateva raman deschise pana dimineata; un program perfect de distractie poate incepe cu un tur prin berariile Guinness si poate continua in Gravity Barb sau John M Keating Bar.

In plus, este o placere sa explorezi orasul pe jos, intrucat majoritatea obiectivelor turistice sunt la distanta mica si in centrul orasului.


Excursii Optionale din Dublin ce se pot rezerva la Zepelin Tour

CLIFFS OF MOHER  - Excursie de 1 zi din DUBLIN - 65 EUR/pers
Kinvara - The Wild Atlanic Coast - The Burren! -  Doolin - The Cliffs of Moher - Bunratty Castle

GIANT'S CAUSEWAY - Excursie de 1 zi din DUBLIN - 75 EUR/pers
Glens of Antrim -  Dark Hedges  Causway Coast - Carrick-A-rede Rope Bridge - Giant's Causeway - Dunluce Castle - Photo Stop - Belfast
 

SOURCE AND TAGS