All Inclusive in Zanzibar - mai bine nu...


All Inclusive in Zanzibar - mai bine nu...



Desigur, Zanzibar este locul ideal pentru relaxare maximă. Așa că un sejur all inclusive, pe o plajă de vis, poate părea varianta perfectă. 


Dar nu ți-ar plăcea să mănânci mâncare locală atunci când călătorești? Noi credem că acesta este una dintre cele mai frumoase experiențe din Zanzibar. Noi preferam, de fiecare dată, să savurăm bucătaria locală. Iar cea tanzană este excelentă.  

Am stat la Zanzibar 2 săptămâni și am încercat aproape din toate- pește, curry, gustări tradiționale, fructe și băuturi. Iar acum, când scriu aceste rânduri și revăd pozele, nu imi doresc decât să revin cât de repede la dieta de caracatiță pe grătar, chapati,  kachumbari, mango și ananas. Și parcă ar merge si un curry. Și o bere Safari.

Costurile nu sunt mari - un fel de mâncare rezonabil va costa în majoritatea locurilor 5-15 USD. Există multe restaurante bune în stațiunile mari, așa că puteți încerca unul diferit în fiecare zi. 


Meniu Restaurant Kajibange - Nungwi- 20.000 Șilingi  tanzani = cca 9 USD



1. Pește -  se găsește în orice restarant, se servește prăjit sau la grătar, este proaspăt, porțiile sunt generoase și includ de fiecare dată orez, legume sau cartofi prăjiți sau piure. Deseori am cerut si am primit și sos de ustoroi. 

Fructe de mare? Nu a trecut o zi fără creveți sau caracatiță. Veți găsi de toate în Zanzibar -  creveți, languste, stridii, homari, crabi, langustine, scoici, sepii, caracatițe .... 

Pranz la Fun Beach Resort 3* - Jambiani - 7-15 USD/portie



Kijiji Restaurant in Jambiani


2. Chapati
Chapati este o lipie indiană, făcută cu făină de grâu. Gastronomia Zanzibarului este, în general, puternic influențată de India. Localnicii mănânca foarte mult chapati, dar și cei mai muți turiști o vor aprecia.

Mic dejun cu Chapati, Humus și Salată la Gerry's Bar & Restaurant Nungwi 



3. Ugali este un tip de terci de făină de porumb fabricat în Africa. Ugali se întălnește pe tot continentul african, sub diverse nume - în Malawi i se zice „Nsima”, în Mozambic  „Chima”.
Rețeta este simplă -  apă clocotită și făina de porumb. Gust? Nu prea are. Dar se mănâncă cu curry și masala, feluri cu gust foarte puternic,  și este o alternativă ideala la orez. 


4. Orez - Biriyani sau Pilau, adică pilaf. Orezul Pilau este gătit împreună împreună cu felul principal, în timp ce orezul Biryani este gătit separat de sos și apoi combinat după gătit.
5. Curry - uri de obicei de caracatica, peste, pui, vegetariana, cu creveti sau de vită. 
6. Kachumbari - este o salata de roșii și ceapă proaspătă,tăiate mărunt. Se poate adăuga si morcov, ardei. 


Curry cu orez Biriyani și salată Kachumbari la Kivulini Restaurant Nungwi 




7. Samosas- produse de patiserie din India și Pakistan, umplute cu diverse ingrediente.
8. Mishikaki, adica  frigarui - se găsesc în zona de street food, mai puțin în restaurante.
9. Pizza zanzibareza si Urojo, doua feluri tradiționale, pe care va trebui să le descoperiti...

10. Supe de tot felul, de pește, de pui, de legume. Supa de ton cu castraveti a fost neașteptat de bună.

Supă de ton la Baraka Beach Bungalows Nungwi



Veți găsi frecvent paste și hamburgeri. Si prajituri și înghețată făcută în casă. Nu veți găsi în Zanzibar - carne de porc. 


Ne-a plăcut mult Pili pili  - adică chili în swahili. Dacă  îți plac mâncărurile picante, neaparat să ceri și un pic de pili pili. 

Atenție, majoritatea restaurantelor din Zanzibar își închid bucătăria în jurul orei 21:30 :(



Nu ne-am putut sătura de fructe, cu toate că am mâncat aproape fără întrerupere  - găsiți pepene, ananas, mango, jackfruit, banane gustoase și durian. Și nuci de cocos, desigur. 

La shopping - jackfruit, pe drumul spre Dar el Salaam




Micile bucurii ale vieții - am găsit porumb fiert pe plajă. 






Băuturi în Zanzibar  - atât răcoritoare, cât și alcoolice se găsesc fara probleme. 

Dolphin Bar din cadrul Hotelului Hilton din Nungwi 




Bere în Zanzibar  - veți găsi 2 tipuri - Kilimajaro și Safari. Kilimajaro este mai populara printre turiști datorita numelui, încercați totuși și Safari.  Cost între 3500 siligi ( 7 RON)  și 10.000 silingi   ( 18 RON)

Bere Safari Zanzibar  - o zi de stat la terasa la Kajibange BAR & Guest House




SOURCE AND TAGS