Activități și sporturi nautice în Tenerife

  • 31 mai 2022

surf in Tenerife

Activități și sporturi nautice în Tenerife

“Tot ce îți poți imagina este real” ne spunea genialul Picasso. Iar în ce privește varietatea de sporturi de apă puse la dispoziție turiștilor din Tenerife, nici că nu putea avea mai multă dreptate. 

Jet bike, skijet, parapantă, celebra banană, orice sport de apă ai avea în minte, cu siguranță vei găsi un centru de închiriere în Tenerife care să-ți pună la dispoziție echipamentul necesar. 

Iar pentru iubitorii de surf există nenumărate școli sau centre de închiriere. Am fost și noi la una dintre ele! Vă așteptăm în agenție să povestim despre peripețiile noastre și despre sfaturile pentru începători! 

În acest articol am selectat cele mai iubite sporturi nautice pe care le poți practica în Tenerife:

Caiac printre delfini în Tenerife



Atât pentru zona de nord, cât și pentru zona de sud vă puteți rezerva această experiență inedită: să vă plimbați într-un caiac în mediul natural al delfinilor. Organizatorii stabilesc punctul de pornire al traseului în zone în care delfinii își fac simțită prezența foarte des. 
Prezența caiacului este mai puțin zgomotoasă ca a unei bărci, de aceea, sunt șanse mai mari ca delfinii să-și facă apariția. 

Kitesurfing în El Médano



Cea mai populară zonă pentru kitesurfing este El Médano. Iubitorii de kite din întreaga Europă vin aici. Însă și în Playa de Las Americas, La Tejita și El Cabezo vă puteți întinde zmeul! Pe aceste plaje, împreună cu o mulțime de centre de închiriere echipamente, veți găsi și câteva școli de kite. Taman bune pentru cineva care face primii pași către acest sport extrem! 

Un turist ne-a povestit cum a fost prima lui experiență în Tenerife, după o tură de kitesurfing: “Soarele strălucea, apa era calduță, iar un vânt de 25 mph sufla dinspre est. Zmeul meu abia trecea de suprafața apei pe măsură ce câștigam viteză. Mă agățam cât puteam, împingând zmeul la putere maximă și... am decolat! Pentru câteva secunde, am zărit faimosul Muntele Roșu din El Médano în timp ce m-am răsturnat cu susul în jos și, pe măsură ce coboram, am simțit acel val de adrenalină care îmi străbatea tot corpul. A fost incredibil!”.

Wakeboarding în Tenerife



Principalele zone în care puteți practica wakeboarding sunt Playa de las Americas, Costa Adeje și San Miguel de Abona. 
În aceste stațiuni veți găsi centre de închiriere echipamente și școli de wakeboarding. Ofertele sunt pentru sesiuni de o jumătate de oră sau de o oră. 
 Wakeboardingul este asemănat cu snowboardingul, doar că toată acțiunea se petrece pe apă. În wakeboarding sportivul este tras de o barcă cu motor în timp ce este prins de o placă de wakeboarding. Wakesurf-ul este similar, doar că placa este puțin mai mică decât cea originală de surf.

Windsurfing în Tenerife



El Médano este zona perfectă pentru practicarea windsurfingului. Aici te poți bucura de 300 de zile vântoase într-un an, mediul propice pentru acest sport. Temperatura apei este potrivită și vara și iarna. Sportivi din toată lumea vin în această zonă din sudul insulei pentru a se bucura de câteva zile aventuroase. Anual, aici se organizează competiții sportive de talie națională sau internațională. 

Surf în Tenerife



Am ajuns la surf, sportul în care ne-am inițiat și noi de curând. Tenerife este locul ideal pentru primele lecții de surf. 
Fără nicio surpriză, cea mai cunoscută zonă pentru surf este El Médano. Însă și în zone ca Playa de Las Americas veți găsi școli de surf, centre de închiriere și valuri mari! Pentru începători, 5 dintre plajele recomandate sunt: El Arenal, El Lobo, Candelaria, situate în apropiere de Santa Cruz de Tenerife și El Conquistador & La Tejita, situate în nordul insulei.

Dacă te-am convins să dai o tură până în Tenerife și să încerci unul dintre aceste frumoase sporturi de apă, contactează-ne pe e-mail la contact@zepelintour.ro sau telefonic la 0747.011.553.

SOURCE AND TAGS