Ce as fi vrut sa stiu despre Iordania inainte de a ajunge acolo



Înainte de a călători în Iordania, ne-am informat mult. Iordania era pe lista de ceva vreme, dar desigur, toată lumea ne dezaproba.  Glumițe cu "Hai la o bere, că nu știi dacă mai apuci" erau la tot pasul și se bazau numai pe slaba informare. De atunci am revenit de 3 ori în Iordania, am gestionat peste 500 de turiști  in Iordania și multi dintre prietenii noștri au văzut deja Petra. 

Am pregatit o noua oferta speciala, Circuit de aventura in Iordania


Ce nu bănuiam nici noi..

1. Cât de sigura este țara 


Dacă te uiti pe hartă, poate părea un pic intimidant. Țări despre care auzi des la știri - inclusiv Siria, Irak și Arabia Saudită - se află chiar în afara graniței sale. 

Dar Iordania este o țară sigură, în care mulți oameni și credințe diferite coexistă în bună pace. Iordania este Țara Sfântă și iordanienii fac tot posibilul pentru a-și proteja patria. Inclusiv procedura în aeroport este facilă și, practic, nici nu veți observa când ați primit viza.

Recomandăm să călătoriți cu grup, dar nu este obligatoriu. Preferăm varianta grup - mai ales pentru că astfel va bucurați de o experiență autentică de la ghizii nostri locali și pentru a avea mai bine optimizat totul.

Dar prima noastră călătorie în Iordania a fost individuală. Două fete, în noiembrie  2015 - Amman, Petra, Marea Moartă, Aqaba, Wadi Rum.  Nu am ratat nimic - am mers cu  autobuze locale (foarte ieftine și eficiente)  și mașina închiriată. Si a fost minunat! 


2. Cât de prietenoși și de orientați către turism sunt iordanienii 

Aceasta a fost poate cea mai mare surpriză a noastră. Iordanienii și-ar da, efectiv, haina de pe ei, numai să te vadă că ești mulțumit. 

Incepând cu ghidul, Ali Shafie,  - de departe cel mai jovial ghid pe care l-am întâlnit. Este vorbitor de limba română (a studiat la Cluj cu ani în urmă) și povestește cu drag, printre altele, despre istoria și cultura Iordaniană. În fiecare loc în care ajungem cunoaște gazdele și mereu se asigură că suntem foarte bine primiți. 

Iar când nu însoțește grupuri, te mai trezești cu câte un telefon de la el - Andreea, suntem în București, ne vedem la o cafea?


3. Că trebuie sa te pregătești să iei câteva kilograme în greutate 

Pur și simplu, mâncarea iordaniană este incredibilă. Chiar și cel mai mofturos găsește variante.

În primul rând, se mănâncă pâine la fiecare masă. Și nu doar un singur tip - aveți nevoie de mai multe soiuri pentru a vă bucura cum trebuie de hummus. Falafelul este genial și pufos.  Este o țară ideală si pentru vegetarieni, au până și murături, găsiți humus, multe legume, multe salate. 

Iar în deșert, beduinii gătesc cel mai bun miel, în niște cazane speciale, cu legume. Practic, te lingi pe degete.  

E posibil să mai dai o gaură la curea, dar merită! 




4. Că turismul este foarte bine dezvoltat în Iordania
Credeam că vom găsi o țară pe care turiștii o evită în general - dar pare că ceea ce ne-a motivat și pe noi să alegem această destinație - siturile istorice, zborul scurt, preturile bune, posibilitate de a face plajă în octombrie - martie - i-a motivat și pe alții să aleaga destinația aceasta.

Numărul de vizitatori a ajuns la aproape 4,2 milioane în 2017, iar scopul autorităților este creșterea numărului de turiști în Iordania la 7 milioane până în 2020.

Petra este deja foarte ocupată - sunt zile pe vârful de sezon în care nu mai găsești bilete.  Asadar, rezervați din timp. 


5. Că Iordania nu se rezuma la Petra

Petra este incredibilă, un loc în care neapărat trebuie să ajungi. Pe bună dreptate a devenit una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, în urma unui vot în anul 2007 la care au participat 100 de milioane de oameni. 


Surprinzătoare au fost însă altele... pe care te vom lăsa să le descoperi. 

















Daca esti în căutarea unui program în Iordania, avem disponibile plecări pentru Circuite Iordania.

Recomandarea noastra nr 1 rămâne însă - IORDANIA - Program Exclusiv de Aventura in Desert , pentru că, într-un fel sau altul, adună mereu cele mai tinere si frumoase grupuri. 





SOURCE AND TAGS