9 Curiozitati despre Cappadocia si 1 Certitudine



__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

❗️ IMPORTANT ❗️

Daca doriti sa aveti parte de o super experienta la inaltime, verificati circuitele noastre in CAPPADOCIA!

Peisajul cappadocian este spectaculos nu numai in imagini ci (mai ales) experimentat la fata locului. Nu degeaba turistii care ajung aici considera ca acest loc este unic prin atmosfera si desfasurare, aproape nespecific planetei noastre.

Este unul dintre cele mai populare locuri din Turcia, fiind vizitat de milioane de turisti anual. Iata cateva lucruri interesante despre acest loc:

1. Peisajul din Cappadocia s-a format prin eroziune vulcanica. Stratul subtire de cenusa s-a solidifiat si transformat intr-o roca speciala ce poarta denumirea de tuf (vulcanic). De-a lungul timpului, aceasta roca prafoasa a erodat sub actiunea apei si a vantului, creand acele campuri cu martori de eroziune cunoscute in prezent drept hornuri de zana sau cosuri de zana. 

Daca vrei sa vezi si tu relieful deosebit al Cappadociei, inscrie-te in unul dintre circuitele noastre din Cappadocia




2. Cappadocia se intinde pe o distanta de 5000 de kilometri. Se afla la o altitudine de peste 1000 de metri, traversand provinciile anatoliene precum Nevsehir, Nigde si Kayseri. 




3. In urma cu 3-4 milioane de ani in urma, o serie de eruptii vulcanice au miscat Anatolia Centrala formand ceea ce astazi numim castelele de bumbac.


4. Exista un numar impresionant de orase subterane in Cappadocia; unele sunt conectate printr-o retea ampla de tuneluri. Acestea au fost posibile datorita faptului ca tuful erodeaza usor sub influenta factorilor climatici. Multe dintre aceste orase subterane pot fi vizitate de catre turisti.




5. Cuvantul "Cappadocia" deriva din cuvantul de origine persaoan - Katpaktukya, care inseamna "taramul cailor frumosi". In timpuri stravechi, regiunea era cunoscuta pentru caracteristicile sale ecvestre. Caii sunt in continuare un simbol al regiunii, avand o importanta semnificativa pentru localnici, implicit in scop turistic - adesea transportul calare este folosit ca alternativa in regiune.




6. Satul Goreme reprezinta principalul centru turistic al regiunii si este unul dintre putinele locuri din Cappadocia care este locuit si astazi. Numele de inceput al localitatii, dat de catre crestini, insemna "locul in care nu poti vedea/nu poti fi vazut", aici ascunzandu-se populatia in timpul invaziei arabe.

7. Sunt 600 de biserici construite in piatra si mult mai multe care nu au fost inca descoperite. Acestea dateaza din perioada medievala si contin fresce care redau culori si detalii spectaculos de bine conservate de-a lungul secolelor.




8. Muzeul Goreme in Aer Liber cuprinde de asemenea o serie de elemente religioase existente in zona. Alaturi de siturile geologice din Cappadocia, acestea au fost listate ca site UNESCO in anul 1985.

9. Cappadocia este o regiune mare producatoare de struguri. Se considera ca vinul are o istorie indelungata aici. Exista o varietate impresionanta de magazine cu vinuri in care turistii pot degusta vinuri de toate felurile, multe dintre acestea obtinand premii internationale in ultimii ani.

1 Certitudine: Din 25 oameni, 25 vor avea o experienta diferita cu aceasta destinatie si fiecare isi va construi o alta poveste de care isi va aminti cu drag peste ani. Li se intampla adesea locurilor mistice, invaluite in povesti de toate felurile si care par rupte de realitatea cotidiana. De ce 25? Pentru ca atatia turisti voiosi numara grupurile noastre de Paste si Iunie, deja epuizate. 



SOURCE AND TAGS