10 curiozitati despre Oman

  • Ioni
  • /
  • 9 februarie 2023

10 curiozitati despre Oman

10 curiozitati despre Oman



Omanul este o tara surprinzatoare din Orientul Mijlociu. Te astepti sa gasesti o tara desertica si pustie in acest tinut arab dar oazele paradisiace sunt presarate prin desert iar linia de coasta cu nisip fin va va taia rasuflarea cu frumusetea ei. Daca vrei sa experimentezi Omanul, acest tinut surprinzator, avem cursa charter din Bucuresti cu zbor direct si oferte perfecte pentru bronzul de iarna. 

 Cerere oferta Vacanta Oman pe whatsapp - Laurentiu (a vizitat destinatia in 2023)

1. Sultanatul Oman este una dintre cele mai vechi monarhii din lume, cu o istorie care datează din secolul al XVII-lea. Oman este cel mai vechi stat independent din lumea arabă fiind un lider în diplomația Orientului Mijlociu.
În 1749, actuala dinastie Al Said a venit la putere în Oman, după ce i-a alungat pe perși iar Imperiul Oman s-a extins până în actualul Pakistan.


2. Omanul este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi locuri locuite de oameni de pe planetă. Dovezile arheologice arata urme de locuire ce datează de cel puțin 106.000 de ani.


3. Muscat, capitala Omanului, este un oraș antic cu o istorie bogată și o arhitectură spectaculoasă. Muscat se află în Golful Oman si este locuit încă de acum aproximativ 2.300 de ani.


4.  Oman este una dintre puținele țări în care copacul care produce rășina crește în mod natural. Tămâia este o rășină aromatică utilizată în parfumuri si aromaterapie si este numita si aur alb.


5. Alcoolul se poate cumpara numai de la restaurant/bar/hotel cu licență speciala ce permite vanzarea de băuturi alcoolice în Oman. Nu veti gasi bauturi alcoolice la supermarket.


6.  Călăreții din Oman respecta foarte mult aceste animale pe care le considera aproape sacre. Există o poveste ce spune că regele Solomon a dăruit unui trib din Oman un cal numit Zad Al-Rabeb si toti caii din Oman de astazi sunt descendenții acestuia. In Oman există cavaleria regală feminină ce impresioneaza prin gratie si culoare.


7. Wadi Shab este o oază cu apă cristalină amplasata la 1h30min cu masina de capitala Omanului, Muscat. Bazinele naturale sunt extrem de spectaculoase si este o excursie ce merita facuta o data ajunsi in Oman.


8. Litoralul Omanului are peste 3,000 km lungime. Linia de coastă a Omanului cuprinde multe plaje pitoresti, dintre care cea mai cunoscuta si apreciata de catre turistii straini este plaja din Salalah.


9. Oman este o țară cu populatie foarte tânără - aproape jumătate dintre locuitorii săi sunt sub vârsta de 15. Populația totală este estimată la aproximativ 4.5 milioane unde cca 2 milioane de oameni sunt expati iar aprox 2.5 milioane sunt cetățeni omanezi.


10. Omanul a investit foarte mult in infrastructura turistica mai ales dupa anul 1998 care a marcat un declin global al prețurilor petrolului. Diversificarea economiei Omanului prin cresterea rapida a industriei turismului si finantarea puternica a acestui sector face aceasta tara o destinatie sigura pentru vacanta. Poti verifica tarifele pentru Oman, pe link.

 Cerere oferta Vacanta Oman pe whatsapp - Laurentiu (a vizitat destinatia in 2023)


SOURCE AND TAGS