Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Hotel Relax

   Sovata, Romania Vezi locatia pe harta


Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Descriere

  • hotel in stil bavarez
  • centru SPA cu piscina, saune, jacuzzi deschis in 2018
  • restaurant excelent


LOCALIZARE Hotel Relax Sovata
Hotelul Relax 3* este situat in statiunea Sovata, fiind amplasat in apropierea obiectivelor turistice naturale. Se afla la 500 metri de Lacul Ursu.

CAZARE Hotel Relax Sovata
Hotelul Relax dispune de 22 de camere, dintre care: 14 camere duble, 7 apartamente si o camera single, avand in total o capacitate de 50 de locuri.
Designul hotelului și a camerelor au fost create intr-un stil elegant si modern, astfel incat sa se creeze o atmosfera calda si familiara. Camerele spațioase cu servicii impecabile de curatenie, oferă un sejur confortabil si relaxant.
Camerele duble sunt de doua tipuri: matrimonale sau twin. Apartamentele sunt formate dintr-un dormitor cu pat matrimonial si un living cu canapea extensibila. Camera single are un pat de o persoana.
Dotări camere Hotel Relax Sovata: Wi-Fi gratuit, Minibar, Telefon, Balcon, Uscător de păr

FACILITATI Hotel Relax Sovata
Hotelul Relax beneficiaza de un centru SPA, un restaurant, o sala de conferinte si un loc de joaca pentru copii.

Din aprilie 2018 Relax SPA vă oferă următoarele servicii: psicină pentru copii, jacuzziuri, baie cu aburi, saune, zonă de relaxare și masaj. Toți clienții hotelului sau restaurantului Relax pot beneficia de seriviciile oferite de Relax Spa

Tarife Relax SPA - Clienti Hotel Relax
Adulți: 30 lei/persoană/3 ore
Copii și pensionari: 20 lei/persoană/3 ore
Familii (2 adulti + 2 copii): 80 lei/familie/3 ore

Clienți externi - Adulți: 50 lei/persoană/3 ore
Copii și pensionari: 30 lei/persoană/3 ore
Familii (2 adulti + 2 copii): 120 lei/familie/3 ore
Grupuri de minim 6 persoane: 30 lei/persoană/3 ore

Restaurantul Relax
Restaurantul cu o capacitate de 50 de locuri oferă un meniu a la cart cu specific internațional, precum și posibilitatea organizării de evenimente private sau corporate. Este un loc unde va puteți simți relaxat cu preparate culinare și băuturi atent selecționate, într-o ambianță elegantă și comodă. Copiii au la dispoziție un spațiu de joacă bine echipat în incinta restaurantului.
Program de funcționare, zilnic între orele: 08 – 22.

Barul din restaurant oferă o selecție de băuturi și cocktail-uri care se pot savura și pe terasa cu o capacitate de 50 de locuri și o panoramă excepțională asupra stațiunii, unde oaspeții sunt invitați să se bucure de locația unică a hotelului. Accesul la WIFI este gratuit.

Va reamintim, SOVATA este o statiune balneara unica in Europa datorita lacului salin helioterm Ursu si al calitatilor balneoclimaterice pe care le ofera turistilor.

Statiunea este indicata in principal celor care vor sa trateze:
afectiuni ginecologice
afectiuni inflamatorii si reumatismale
stari posttraumatismale
afectiuni ale sistemului nervos periferic


În Sovata se află cel mai mare lac helioterm din Europa. Este un loc în care apa sărată apărută natural și căldura soarelui permit băi în apă caldă în mijlocul unei extraordinare frumuseți naturale. Sovata este un loc unic, comparat deseori cu Marea Moarta din Israel si Iordania.

Sovata a fost întotdeauna cunoscut drept „orașul unde femeile sunt fericite”, atât de remarcabile sunt efectele resurselor sale naturale asupra sănătății femeii. Statiunea este indicata in principal celor care vor sa trateze afectiuni ginecologice, dar si afectiuni inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale, afectiuni ale sistemului nervos periferic
Natura cu un pronunțat caracter romantic, vilele din lemn construite în secolul XIX și un lac cald în mod natural fac din Sovata locul ideal pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor.

7 zile la Sovata pot parea mult, dar iată câteva idei de excursii ce se pot face în zonă.


==================================== Top 10 atracții turistice în zona Sovata ====================================



1. Biserica fortificata de la Biertan


Distanta fata de Sovata: 84 km de Sovata / 1h20 min cu masina
Pe o colină, în centrul Biertanului, se află una dintre cele mai impunătoare şi bine fortificate cetăţi ţărăneşti din Transilvania. Biserica a fost construită la începutul secolului XVI sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu. Aceasta şi-a păstrat aspectul până în zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile a căror poveste merge cu secole în urmă. De cum intraţi în biserică privirea vă va fi luată de impozantul altar cu cele 28 de scene pictate, amvonul din secolul XVI, stranele realizate artistic în relief plat, covoarele anatoliene şi impresionanta uşă a sacristiei.



2. Lacul Ursu si lacurile mai mici din zona Sovatei



Lacul Ursu este singurul lac helioterm din Europa și este caracterizat de straturi de apă sărată cu diferite densități și temperaturi, care captează și înmagazinează căldura soarelui.
În timpul verii, temperatura apei la suprafață este între 20-25 °C, iar la o adâncime de doi metri între 35-40 °C, ceea ce o face perfectă pentru a pluti și a vă relaxa complet în mijlocul frumuseților naturale înconjurătoare.
Nivelurile neobișnuit de ridicate de sare ale apei lacului fac ca înotul (și chiar doar plutitul) să fie un mod plăcut de a elibera tensiunea corpului.
Concentrația mare de sare conferă apei proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pentru tratarea infecțiilor, problemelor de mobilitate și afecțiunilor respiratorii prin intermediul terapiilor cu inhalații. Acest lucru face ca spa-ul din Sovata să fie cea mai bună locație pentru un spa medical în România.

Spectaculos este si faptul ca, cu toate ca este un lac cu salinitate ridicata, este inconjurat de foarte multa vegetatie dezolvata pe un sol vulcanic, ceea ce ii sporeste foarte mult frumusetea.



3. Turnul de Observatie / Turnul Belvedere din Sovata

Turnul Belvedere din Sovata este noul simbol al staţiunii. Vizitarea Turnului Belvedere este gratuită.



4. Adrenalin Plus, Lacul Tineretului

Distanta fata de Sovata: 2 km/ 5 min cu masina
Un loc minunat , unde adrenalina te va ajuta sa faci cele mai mari nebunii , unde vei continua chiar daca esti obosit , unde iti traiesti viata sanatos in natura ! Si surpriza de la finalul traseului [Cele 2 tiroliane peste lac sunt cireasa de pe tort !


5. Salina Praid


Distanta fata de Sovata: 11 km de Sovata / 15 min cu masina
Program: 8h-16h (ultima intrare la ora 1450).
Pret: 30-35 lei/adult si 20-25 lei/copil

Masivul de sare de la Praid se numără printre cele mai mari zăcăminte de sare din Europa. Masivul de sare are un diametru cuprins între 1,2 şi 1,4 km, şi ajunge la 2700 de metri adâncime. Începuturile exploatării de sare de la Praid datează de pe vremea romanilor. Exploatarea subterană a sării a început în 1762, iar în 1960 s-a deschis prima bază de tratament cu aerosoli.

În prezent, centrul de speleo- şi climatoterapie se află la 1250 de metri de la intrare, la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă. Pacienţii beneficiază de asistenţă medicală permanentă. O atracţie specială este Galeria Vinurilor din salină: la 100 de metri adâncime, putem găsi 525 soiuri de vin, provenind din 25 zone viticole din şase ţări.


6. Sighisoara si Centrul Istoric


Distanta fata de Sovata: 71km de Sovata / 1h10 min cu masina

Probabil ca le-ati vizitat deja, da atat de frumoasa este Sighisoara, incat o vizita in plus nu poate decat sa bucure orice calato
  • Turnul cu ceas ("Turnul cu Ceas") - Construit în 1360 și care se află la 60 de metri înălțime deasupra dealului cetății. Muzeul de istorie in interior, balcon cu o priveliste deosebita pe partea de sus.
  • Biserica Mănăstirii („Biserica Mânăstirii”) - biserica luterană în stil gotic târziu, situată lângă Turnul cu Ceas, construită începând cu anul 1291 de Ordinul Dominican. Rețineți că intrarea este 3 RON pentru a intra sau puteți obține un bilet combinat pentru 5 RON, care include și Biserica de pe Deal.
  • Muzeul armelor - lângă locul de naștere al lui Vlad. Foarte mic, dar conține o selecție interesantă de arme medievale (săbii, săgeți etc.). Singura zi a săptămânii cănd este închis este luni.
  • Scara acoperită („Scara Școlarilor”) - o scară veche de piatră cu un acoperiș de lemn de-a lungul întregului interval. Acest lucru duce la Biserica de pe Deal, cimitir și Liceul Joseph Haltrich (denumit „Școala de pe deal”).
  • Biserica de pe deal („Biserica din Deal”) - biserica luterană în stil gotic târziu, conține multe fresce și o criptă. Aproape de cimitirul din partea dealului, care conține multe pietre tombale germane.
  • Casa Vlad Dracul („Casa Vlad Dracul”) - se presupune locul în care s-a născut Vlad Tepes „The Impaler” (aka „Dracula”)
  • Bustul lui Vlad Tepes - situat la colțul de la locul său de naștere, la vederea Turnului cu Ceas. Aceasta se află direct în stânga intrării în Biserica Mănăstirii.
În afara Cetății:
  • Catedrala Ortodoxă - situată peste Târnava
  • Biserica Cornești („Biserica din Cornești”) - cea mai veche biserică ortodoxă din oraș, construită în 1797, situată în cartierul „Cornești”
  • Vila Franka - un restaurant de pe un deal care supraveghează Târnava valea, oferă un punct panoramic de excepție. Se poate ajunge cu mașina sau pe jos (~ 1 oră de mers pe jos / drumeție din Cetate)


7. Corund - capitala olaritului din Transilvania, cu peste 200 de ateliere



Distanta fata de Sovata: 26 km de Sovata / 20 min cu masina


Corund este un sat pe care cu siguranță îl veți îndrăgi. Magazinele și atelierere înșirate de-a lungul drumului te vor îmbia să le treci pragul și vei putea participa la lecții de olărit. Vei admirsa casele și probabil căte vei întoarce cu un mic suvenir, poate chiaro superbă piesă de ceramica neagră.

8. Parcul de Animale Sălbatice Ivo


Distanta fata de Sovata: 75 km de Sovata / 1h30 min cu masina

PARCUL DE ANIMALE SĂLBATICE IVÓ are misiunea de a contribui la o mai bună întelegere a lumii animalelor sălbatice si de a inspira apropierea omului de natură.
Parcul se află la cca. 30 km de oraşul Odorheiu Secuiesc, la poalele Munţilor Harghita. Parcul se extinde pe o suprafaţă de 300 hectare, găzduind mai multe specii de animale sălbatice cum ar fi cerbul comun, cerbul lopătar, muflonul şi căprioara.

Din cauza poluării mediului animalele sălbatice sunt din ce în ce mai exilate din habitatele naturale. Aceste diverse specii din Munţii Carpaţi care aveau o bogată faună, au căzut victima nepasării omului.
Parcul de animale sălbatice din Izvoare, judeţul Harghita se găseşte în inima Carpaţilor Orientali. Scopul acestuia este de a restaura mediul natural al acestor animale, cândva forfant în zonă.
În acest peisaj pitoresc avem ocazia de a zări căprioare mândre, cerbi nobili, şi putem întâlni urmele şiretului mistreţ. Parcul de animale sălbatice redă atmosfera unei erei vechi, era în care animalele sălbatice nu erau tulburate de despăduriri şi construcţiile rutiere. Acest parc de animale nu este o grădină zoologică sau o fermă. Dinpotrivă, acesta recrează mediul natural al acestor animale, un loc unde foştii stăpâni ai Carpaţilor se pot dezvolta neameninţaţi de activitatea umană şi de pradatori.

9. Băile Tradiţionale Cu Nămol din Canionul de Sare - Praid Canionul De Sare


Distanta fata de Sovata: 11 km de Sovata / 15 min cu masina
Băile cu nămol tradiţionale au fost renovate în anil 2011. Se află integrate în traseul de vizitare al Canionului de Sare din Praid. Îmbăierea constă în ungerea părţii din corp cu nămolul terapeutic de origine minerală (deci nu are miros neplăcut). După ungere se stă la soare, şi nămolul, uscându-se pe piele, îşi exercită efectul asupra articulaţiilor, a pielii, asupra sistemului nervos. După uscare se freacă nămolul înapoi în baltă, şi doar după aceadta se clăteşte ăielea în bazinetul cu apă sărată, iar apoi cu apă de pârâu. Cura se foloseşte de localnici de sute de ani. Biletul de intrare se vinde la Custodia ariilor protejate din Corun-Praid. În sezon la centrul de vizitare de la intrarea în Canionul de Sare. 


10. Casa Fluturilor Praid


Distanta fata de Sovata: 11 km de Sovata / 15 min cu masina
Folosindu-ne de experienţele casei de fluturi temporare din Odorheiu Secuiesc, în primăvara lui 2012 am deschis în Praid, judeţul Harghita, prima casă de fluturi permanentă din România. Clădirea compartimentată în două, construită special în acest scop, găzduieşte o zonă de recepţie care comunică cu un magazin de suveniruri, alături de un spaţiu denumit „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, având un lac mic şi o alee circulară.

Fluturii noştri ajung la noi din fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde, în funcţie de specie, după câteva zile – și deja transformaţi din omizi – văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. În fiecare an, în lunile calde, casa de fluturi poate fi vizitată, unde, de obicei, se pot observa, în acelaşi timp, mai multe sute de exemplare reprezentând 8 - 9 specii de bază şi 6 - 7 specii schimbătoare, metamorfice. Fiindcă durata de viaţă a fluturilor este de numai câteva săptămâni, la înlocuire suntem atenţi ca în continuu să prezentăm specii noi, având grijă ca vizitarea acestor specii să servească drept pretext pentru revenire.

Dintre oaspeţii noştri permanenţi, dorim să vă prezentăm virtuozul casei de fluturi, fluturele de azur (Morpho peleides), graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc încontinuu, precum şi fluturele zmeu de hârtie (Idea leuconoe), care zboară ca un cearceaf. Casa noastră de fluturi oferă, atât copiilor, cât şi adulţilor, momente de relaxare interesante şi pline de experienţe.

Facilitati

Adecvat pentru copii
Piscină interioară
Centru SPA

Locatie

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.





















Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.