Unde sa te cazezi in Sicilia

  • Ioni
  • /
  • 18 iulie 2022

Taormina este fara doar si poate, cel mai bun loc in care sa te cazezi in Sicilia. 

Sicilia este cea mai mare insulă mediteraneană si oferă o sumedenie de sate mici și colorate, plaje frumoase cu nisip și cu pietriș, situri arheologice de origine grecească și bizantină, vinuri de renume internațional și o bucătărie delicioasă. Insula Sicilia este destinația perfectă pentru iubitorii de istorie, natură, fotografie și gastronomie iar Taormina este perla acestei insule triunghiulare.  Vezi ofertele noastre pentru Sicilia cu cazare in Taormina.




Taormina este cea mai boemă stațiune din Sicilia si trebuie să luați în considerare costuri mai mari pentru cazare dar chiar și așa, cel mai important e să găsiți camere libere, deci o rezervare din timp este cea mai bună soluție. Nu vă bazați pe ofertele last minute în Taormina deoarece este o destinație de renume internațional iar în sezonul estival cu greu se găsește ceva disponibil.

Cel mai apropiat aeroport este în Catania - la 55 km distanță de Taormina, aeroport pe care aterizeaza curse directe din București. De la aeroport puteți lua trenul sau autobuzul către Taormina, sau puteți închiria mașină. Oricum ați face, drumul este fascinant, cu priveliști încântătoare. Pe de-o parte este Marea Ionică de un albastru sfidător iar pe cealaltă parte este Vulcanul Etna de un negru strălucitor. Dacă aveți noroc puteți vedea si minierupții deoarece sunt destul de frecvente. Merită cu siguranță o excursie pe Etna deoarece peisajul vulcanic este spectaculos. 




Printre obiectivele arheologice din Taormina, de neratat este Teatrul Antic, acest loc emblematic ce datează din secolul al III-lea î.Hr. Astăzi este folosit pentru festivalul anual de arte Taormina Arte ce se desfășoară din iunie până în octombrie oferind evenimente muzicale, de dans, teatru și film.


Hoteluri de lux: Taormina nu duce lipsa de cazări de lux, în centrul orașului, cu panorame superbe către Marea Ionică si Vulcanul Etna. Ce poate fi mai frumos decât un mic dejun pe balcon în timp ce razele soarelui te mângâie ușor iar mirosul de espresso te trezește încetișor... Sau poate vrei să lenevești la hotel într-o zi, să te bucuri de infinity pool și de un masaj de relaxare. Grand Hotel San Pietro 5* sau Metropole 5*. 



Hoteluri standard: Nu plătim cazare de lux dar alegem un hotel în centru, aproape de toate obiectivele turistice importante din Taormina si aproape de telecabină. Hotelul Sirius 4* are și piscinucă și priveliște și recenzii pozitive. Un alt hotel recomandat este B&B Teatro Greco 39 3*, amplasat perfect în centrul orașului și așa cum îi zice și numele, are numai 39 de camere, deci considerați-vă norocoși dacă prindeți loc aici.


Hoteluri economice: Taormina oferă și cazare în regim economic. Dacă oricum ai luat cazarea numai pentru duș și somn că toată ziua vizitezi superba Sicilie, ai de unde alege. Sunt viluțe de 2 stele foarte decente și foarte convenabile. Oricum concesia trebuie făcută, fie alegi o cazare mai bună dar mai departe de centru sau poate chiar într-o stațiune apropiată cum este Giardini Naxos sau accepți o ceva mai modest în buricul târgului. Hotelul Natalina 2* iși face treaba.



SOURCE AND TAGS