Sfaturi de calatorie in Egipt


Sfaturi de calatorie in Egipt



Vezi ofertele noastre pentru Egipt in statiunile


Recomandam cu drag:
  • 8 zile Hurghada - Program de Pescuit în Egipt cu Alex Bucur - click aici
  • 8 zile Hurghada - Program Exclusiv de Aventura in Egipt -click aici

Si daca vrei sa faci un circuit individual in Egipt, te poti inspira de aici - Circuit Egipt -Cairo - Aswan - Abu Simbel - Croaziera pe Nil - Luxor - Marsa Alam


Lucram cu toti turoperatorii si cunoastem foarte bine destinatia astfel incat sa va recomandam cea mai buna varianta.
Corina 0722 69 34 69 Laurentiu: 0771 772 519


CARANTINA LA RETUR
Cetatenii romani care calatoresc in Egipt NU intra in carantina la retur in Romania. Egiptul este pe lista VERDE pentru Romania conform datelor oficiale publicate pe 19 August 2021.


TEST COVID
Toți pasagerii care călătoresc în Egipt trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire.
Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.
La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 Aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.
În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).



INFO GENERALE:
Fus orar: Egiptul se află pe acelaşi fus orar cu România.
Curent eletric: 220 V. Aproape toate hotelurile sunt dotate cu prize conform normelor internaționale.


SIGURANȚĂ ÎN EGIPT
Egiptul este o ţară sigură din punctul de vedere al criminalităţii.

Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate, ca oriunde altundeva. Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.

Pentru situaţii de urgenţă, MAE vă recomandă să contactaţi poliţia turistică egipteană, la numerele de telefon 25.31.08.55 sau 126, apelabile permanent de la orice telefon din Egipt.
În cazul pierderii paşaportului românesc, este obligatorie sesizarea scrisă a biroului local al poliţiei precum şi informarea Ambasadei României din Cairo.
În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.
În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor egiptene, trebuie apelate următoarele numere de urnţă:

4825033 Poliţia rutieră
3906028 Poliţia turistică
7610257 Pompierii
5615551 Ambulanţa

Este recomandat ca, dacă plecați de la hotel individual, să luați un taxi de la recepție, nu din stradă.


BANI ÎN EGIPT
Moneda oficială este lira egipteană (EGP). 1 EGP = 100 piaștri
Local se pot folosi lire egiptene, USD, EUR și GBP. Recomandat este să aveți cu dvs USD, pe care iî vom schimba în lire la hotel. Cărțile de credit sunt mai putin utilizate, și vă for fi de folos mai ales la hoteluri și în magazinele mai mari. Cărțile de credit nu se pot folosi pe vasele de croazieră.  

1 Euro = 18.87 EGP( Egyptian Pound)
1 USD = 15.63 EGP (Egyptian Pound)

Este recomandat să aveți mereu la dispozitie bancnote mici pentru bacșisuri, taxi, mici cheltuieli. Se poate întâmpla ca, la o cursă de taxi care costă 7 USD, dacă achitați 10 USD șoferul să spună că nu are rest.
De asemenea, în excursii, angajații vă vor face poze sau mici servicii pentru care este bine să aveți bancnote mici.


VREMEA ÎN EGIPT și ÎMBRĂCĂMINTE
Perioada ideală de vizită pentru Egipt este toamna (septembrie-noiembrie) și primăvară (februarie-aprilie). 

Vremea este un pic mai rece din decembrie până în ianuarie și se întunecă mai devreme, dar hotelurile și stațiunile sunt pline, mai ales în perioada sărbătorilor. Temperatura în apa și aer se menține la 20-25 de grade și in decembrie - ianuarie în Hurghada, așadar este în continuare o perioadă plăcută pentru vizite și plajă/baie în mare. 

Noi preferam ianuarie pentru Egipt, după sărbători. Este mai liber și hotelurile au tarife bune. 


Vara este singurul moment de evitat din motive climatice. Turiștii români călătoresc mult și pe perioada verii către Egipt, dat fiind faptul că avem încă o tradiție a concediului în lunile iulie- august.  În resort temperaturile sunt suportabile, dar în excursii (în deșert - Cairo, Luxor, Safari) va fi excesiv de cald. 


Recomandat desigur haine ușoare, ochelari de soare, hanorac/ geacă pentru seară, papuci de plajă și o pereche de adidași pentru excursiile la Cairo/ Luxor/ deșert, o șapcă / pălărie.  Pentru fete este foarte util un șal/ eșarfă mare.
Recomandat să aduceți cu dvs din țară cremă de soare și cosmeticele pe care le preferați.

Nu uitați că este nevoie să va hidratați foarte bine tot timpul.


SHOPPING
Toată lumea merge în Hurghada pentru cumpărături. Există o mulțime de magazine de suveniruri în jurul orașului care vând parfumuri, bijuterii, vase de alabastru, covoare, papirus pictat și multe altele.
Veți găsi, de asemenea, produse din bumbac de foarte bună calitate - bumbacul egiptean este recunoscut ca fiind calitativ. Prosoapele de baie sau halate sunt dintre cele mai solicitate.
Desigur, totul se negociază, uneori chiar și la farmacie. Cum rareori prețurile sunt afișate, pentru unii dintre noi poate fi dificil. O idee este să vă raportați la prețurile din România și nu plătiți mai mult decât ați plăti aici pentru un serviciu.



STANDARDE DE CURĂȚENIE
Nu trebuie să uităm că ne aflăm într-o țară minunată, dar din lumea a treia, o țară subdezvoltată.
Și chiar dacă sunteti într-o zonă exclusiv turistică, unde se pune accent pe servicii și deservirea turiștilor, unde se fac constant eforturi pe acest plan -  standardele de curățenie nu sunt cele occidentale.
Veți observa acest lucru și in hoteluri, dar și în excursii, în deșert de exemplu.
Recomandarea noastră este să aveți cu dvs tot trusa obișnuită deja: dezinfectant, șervețele.



BACSIȘ
În țările arabe se obișnuiește să se lase bacșiș. În excursii, dacă oferiți, acesta se va împarți între tot personalul - șoferi, ghizi, ghamali etc.


INTERNET
Cu toate că majoritatea hotelurilor oferă internet gratuit în Hurghada, uneori acesta funcționează mai greu (sau chiar deloc în unele zone). Recomandăm să cumpărați o cartelă locală din aeroport ( cca 10 EUR) și astfel veți avea internet fără limitări pe durata sejurului.



Una peste alta trebuie să spunem că noi iubim Egiptul. Am călătorit în Egipt de mai multe ori, atat in Hurghada cat si in Sharmel Sheikh și de fiecare dată ne-am încărcat cu energie pozitivă - de la soare, apă și oamenii primitori. Sperăm ca și dvs să aveti o experiență similară și vă suntem la dispoziție pentru orice alte informații.


SOURCE AND TAGS