De ce Tenerife, Spania este un loc incredibil pentru observarea balenelor

  • 16 ianuarie 2021

Whale Watching in Tenerife 

Nu trebuie să fiți pasionați de geografie pentru a vă da seama că Tenerife, Spania este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea balenele. Cu un număr uimitor de mare de specii de balene de observat, vreme frumoasă pe tot parcursul anului și o mulțime de excursii de observare ce pot fi rezervate la tot pasul, Insulele Canare sunt destinația ideală pentru o întâlnire cu balenele!

Dar, cu o mulțime de excursii dintre care putem alege, vine o dilemă uriașă, copleșitoare. Ce tip de barcă ar trebui să rezervați? Este inclusă mâncarea? Pot găsi o opțiune mai luxoasă? Încercăm să răspundem la această întrebare.


De ce Tenerife, Spania, este un loc incredibil pentru observarea balenelor?
Adâncurile Oceanului Atlantic întâlnesc aerul cald de pe coasta Marocului, creând locul perfect pentru observarea balenelor chiar lângă Insulele Canare. Desigur, puteți merge în expediții din Alaska, Reykjavik sau coasta New England, dar observarea balenelor din Tenerife vine la pachet cu zile însorite cu cerul albastru și apa limpede, pe tot parcursul anului.

Atât de multe tipuri de balene în Tenerife!
Balena pilot, balena din Tenerife, este rezidentă în apele arhipelagului. Împreună cu frumoșii delfini, aceste specii vă asigură că aveți întotdeauna șanse de 99% de a observa delfini și balene. Indiferent de luna în care vă planificați vacanța dvs. din Tenerife, veți putea opta pentru o excursie în care să priviți balenele!



Cele 5 tipuri de tururi de observare a balenelor din Tenerife
Alegerea turului perfect de urmărire a balenelor poate fi dificil, deoarece există atât de multe opțiuni diferite pentru a alege.

1. Barci cu vele
Oferind un confort suplimentar, mai ales în comparație cu marile catamarane, excursiile cu barca cu vele își propun să ofere o atmosferă mai intimă pentru observarea balenelor și a delfinilor. 

Tenerife.fun se specializează în crearea de excursii memorabile și relaxate cu barca cu vele. 
Turul de 3 ore pe bărci cu vele private sau semi-private de 10 persoane este all-inclusive.
Evaluare ★ ★ ★ ★ ★
Preț 65 EUR
Locație: Costa Adeje
Pickup Tenerife, oriunde pe insulă


Third Element -  sunt o opțiune excelentă dacă doriți să evitați agitația marilor catamarane și să faceți o scurtă călătorie pe mare  în zona Los Gigantes.
Evaluare ★ ★ ★ ★ ★
Locație Los Gigantes
Preț 65 €
Pickup Tenerife Sud

 
2. Catamarane mari
Cea mai accesibilă opțiune pentru aproape toți, aceste bărci mari găzduiesc până la 300 de persoane și oferă o alternativă ieftină. De obicei, prețurile sunt cuprinse între 20 și 30 USD.

Există, de asemenea, dezavantaje pentru marile catamarane pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a rezerva. În excursiile aglomerate, catamaranele se pot aglomera, iar mâncarea și băutura nu sunt la fel de bune ca pe vasele mai mici sau de specialitate. Excursiile mari cu catamaranul tind, de asemenea, să fie călătorii rapide, care te duc rapid la locul de observare a balenelor și apoi te întorc imediat.

Pentru cei care caută ceva mai intim, relaxat și cu mâncare mai bună, recomandăm:

White Tenerife
White Tenerife este un catamaran vast și surprinzător de elegant, cu o capacitate de până la 70 de persoane. Prețurile încep de la 40 USD, dar rețineți că nu au garanție pentru depistarea balenelor și delfinilor.
Evaluare ★ ★ ★ ★ ★
Locație Costa Adeje
Preț 40 €
Pickup: nu este inclusă

Freebird - Probabil că le-ați fi văzut anunțurile peste tot în Tenerife. Veți vizita cele mai bune locații de observare a balenelor și delfinilor, dar va fi un pic înghesuială. 
Evaluare ★ ★ ★ ★
Locație Costa Adeje
Preț 40 €
Pickup Tenerife, oriunde 


3. Bărcile specializate  - probabil una dintre cele mai bune metode de a observa balenele, potrivită pentru întreaga familie.

Royal Delfin
Royal Delphin oferă ocazia de a vedea balene, delfini și tot felul de creaturi marine printr-o punte de observare din sticlă. De asemenea, a încorporat microfoane marine care captează zgomotele făcute de  balene și delfini. Mâncarea oferită de Royal Delphin este tip bufet, iar cea mai ieftină opțiune de excursie nu include mâncarea în prețul biletului.
Evaluare ★ ★ ★ ★
Locație Costa Adeje
Preț 30 €
Pickup: nu este inclus

Viking Ragnarok - îmbrăcați-vă ținuta vikingă pentru a observa balene și delfini.
Barca Viking este populară, distractivă și o modalitate bună de a distrage atenția copiilor în timp ce observați balenele. Mâncarea și băuturile nelimitate sunt incluse, dar nu vă așteptați la aceeași calitate a mâncării și a serviciilor pe care le-ați obține într-un tur cu barca mai mic.
Evaluare ★ ★ ★ ★
Locație Los Cristianos
Preț 50 €
Pickup Tenerife Sud

4. Bărcile gonglabile rigide
Incredibil de rapide, bărcile RIB (rigid inflatable boats) vă vor duce în cele mai bune locații de observare a balenelor în cel mai scurt timp, permițându-vă să vă bucurați de privirea balenelor și apoi să vă întoarceți la plajă cât mai repede posibil. Tipul de barcă perfect pentru cei care au o agendă de vacanță plină de acțiune și nu vă deranjează zgomotul puternic al motorului în timp ce sunteți propulsat spre mare. Datorită dimensiunii bărcilor, este foarte puțin probabil să existe mâncare sau băutură la bord.

Whale Watch Tenerife
Încântătoare și interesantă de la început până la sfârșit, Whale Watch Tenerife oferă tururi excelente. Au, de asemenea, microfoane subacvatice pentru a auzi balenele și delfinii. Își fac treaba excelent și rapid, nu vă așteptați să vă împrieteniți cu ghidul și să stați la o bere pe barcă. 
Evaluare ★ ★ ★ ★ ★
Locație Costa Adeje
Preț 45 €
Pickup: neinclus

Opera 60 - este cea mai mare barcă de tipul acesta; oferă snorkelling, aventură și observarea balenelor. Această călătorie este perfectă pentru călătorii mai aventuroși, cărora nu le pasă de marea agitată și de o plimbare mai accidentată.
Turul lor standard de 3 ore include băuturi nelimitate și un prânz excelent.
Evaluare ★ ★ ★ ★ ★
Locație Costa Adeje
Pret 75 €
Pickup Nu este inclus


5. Yacht urile
Pentru cei care doresc o experientă exclusivistă, desigur, sunt cea mai bună alegere. Prețurile se negociază cu căpitanii. 


Iată ce trebuie să căutați atunci când rezervați observarea balenelor și a delfinilor în Tenerife
Pe cât de frumoase sunt balenele, pe atât trebuie să avem grijă de ele! Și pentru asta trebuie să ne asumăm în mod responsabil valori etice și ecologice. 

Licențele Blue Boat - Contează!
Licența Blue Boat, numită și Barco Azul, este un semn al calității pe care ar trebui să o aveți în vedere. Arată că barca este fiabilă și de încredere pentru observarea balenelor și a delfinilor, întrucât îndeplinește standardele stricte necesare pentru a primi o licență de la guvern. Nu acoperă doar respectarea ecologică a navei în sine, ci și serviciul / călătoria / ruta pe care se desfășoară turul și modul în care respectă balenele și delfinii pe care îi întâlnești pe parcurs. Apropierea prea mare de balene și delfini le poate provoca stres și le poate afecta habitatul natural. Verificați întotdeauna dacă un furnizor de turism are licența Blue Boat în Tenerife înainte de a rezerva o călătorie! Orice tur care nu are această licență operează excursii de urmărire a balenelor în mod ilegal.


SOURCE AND TAGS